Teknoloji

Telegram ile kaybolan fotoğraf ve videolar gönderilebilecek

telegram kaybolan fotografTelegram gizliliğe önem verenlerin tercih ettiği haberleşme uygulamaları arasında üst sıralarda yer alıyor. Mobil uygulamalarını güncelleyen Telegram kaybolan fotoğraf ve videolar göndermeyi mümkün kılıyor.

Bunun için gönderilen fotoğraf ve videolara bir zamanlayıcı eklemek yeterli oluyor. Telegram böylelikle kullanıcılarına Snapchat ve iMessage gibi servislerdekine benzer bir imkan sağlıyor.

Güncelleme bazı senaryolarda medya içeriklerinin daha hızlı biçimde iletilmesini de mümkün hâle getiriyor. Örneğin, 100 bin veya daha fazla kişinin bulunduğu medya kanallarında Telegram, indirme hızını artırmak için dağıtılmış içerik ağından yararlanacak. Çıkartma kullanmak isteyenler ise kaydırma alanını genişleterek aradıkları çıkartmayı daha kolay bulabilecek ve böylelikle dertlerini daha etkin biçimde anlatabilecek.

Telegram kaybolan fotoğraf ve video gönderme özelliğiyle yeni kullanıcı kazanabilir mi?

Telegram hâli hazırda kendisine bağlı bir kitleye sahip. “Popüler” mesajlaşma servislerinden alınan fotoğraf ve video gönderme formatının da servise yeni kullanıcılar kazandırması amaçlanıyor. Bu stratejinin ne kadar etkili olacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak mevcut kullanıcıların fotoğraf ve video gönderme konusunda ekstra gizlilik imkanından mutlu olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER