Teknoloji

Telegram kanallarında reklam gösterimi başlıyor

teknoblog telegram

Telegram faaliyete geçmesinden neredeyse sekiz yıl sonra aktif kullanıcı sayısının 500 milyona yaklaştığını açıkladı. Önemli bir kilometre taşına yaklaşan güvenli iletişim platformu, para kazanma konusunda da uzun süredir beklediği formülü bulmuşa benziyor.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, kişisel kanalından yaptığı paylaşımda şirketi Facebook gibi bir kuruluşa satma niyetinin olmadığını; ancak platformdaki kanallarda 2021’den itibaren bazı masrafları karşılamak adına reklam gösterileceğini belirtti.

Telegram’ı ailesi ve arkadaşlarıyla iletişim kurmak için kullananlar, sohbet ekranında reklam görmeyecek. Uygulamada şu anda kullanılan tüm özellikler de ücretsiz olmaya devam edecek. Birebir sohbetlerde reklam gösteriminin iyi bir şey olmadığını söyleyen Durov, insanlar arasındaki iletişimde reklam olmaması gerektiğini dile getirdi.

Reklamlar yukarıda da belirttiğimiz gibi Telegram’daki kanallar içinde gösterilecek. Bu kanallar bir kişi veya organizasyon tarafından yönetiliyor ve takipçilerine hızlı şekilde bilgi aktarımı sağlıyor. Bu kanallardaki paylaşımlar SMS’ten ziyade Twitter paylaşımları gibi görünüyor. Durov bazı kanallarda üçüncü taraflar üzerinden reklam gösterimi yapıldığına ve bunların kullanıcı deneyimine zarar verildiğine dikkat çekti. Telegram’ın kurucusu, yerleştirilecek organik reklamların kullanıcı deneyimini etkilemeyeceğinin altını çizdi.

Durov, para kazanmak adına yapılacak uygulamaların Telegram’ın yapısını değiştirmeyeceği konusunda kararlı görünüyor. Telegram kurucusunun bu taahhüdünü yerine getirip getiremeyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER