Teknoloji

Telegram: Hafta içinde IŞİD ile bağlantılı 78 kanalı kapattık

telegram-191115

“Güvenli mesajlaşma servisi” olarak ünlenen Telegram, 12 farklı dildeki 78 kanalını kapattığını duyurdu. Söz konusu kanalların kapatılma gerekçesi ise terör örgütü IŞİD’in bu kanallar üzerinden propaganda yapması.

Telegram’dan yapılan açıklamada, kanal kapatma kararının kullanıcılardan gelen geri bildirimler sonucunda alındığı belirtildi. Söz konusu kanallara tek bir URL üzerinden pek çok kişinin erişebilmesi, Telegram’ı IŞİD için oldukça kullanışlı bir araca dönüştürüyor.

ABD merkezli SITE Intelligence Group direktörlerinden Rita Katz, IŞİD’in Telegram kanallarından bazılarının 10 binden fazla takipçisi olduğuna dikkat çekti. Telegram’ın kapatma kararının bu kanalların önemli kısmını etkilediği düşünülüyor. IŞİD’in Telegram üzerinden silah üretimine ve siber saldırılara ilişkin bilgiler paylaştığı belirtilirken, bu kanallardaki aktiviteyi artırmak adına botlardan da faydalanıldığı ifade edildi.

Telegram’ın IŞİD’in herkese açık kanallarını kapatma kararı, terör örgütünün kendisine yeni destekçiler bulmasını zorlaştırabilir. Ancak bu durum, IŞİD üyelerinin Telegram üzerinden iletişime geçmesini engellemiyor.

IŞİD’in son zamanlarda siber dünyadaki tek problemi Telegram değil. Ünlü hacker grubu Anonymous da, Paris saldırılarının ardından IŞİD’e savaş açtığını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER