Teknoloji

Telegram Instant View ile içerikleri hızlı biçimde görmeyi sağlıyor

telegram instant viewTelegram iOS ve Android uygulamaları için yayınladığı güncellemeyle her iki uygulamaya da yeni özellikler ekledi. Güncellemeyle birlikte her iki uygulamada da önemli görsel değişiklikler gerçekleştirildi.

Instant View, söz konusu yeni özellikler arasında ilk öne çıkan oluyor. Instant View sayesinde Telegram kullanıcıları sayfa yüklemesini beklemeden haberleri ve makaleleri okuyabiliyor. Söz konusu özellik şu anda bazı web sitelerini desteklese de, Telegram yakında bu sayının artırılacağının sözünü şimdiden verdi. Telegram Instant View’in akıllara Facebook Instant Articles ve Google Hızlandırılmış Mobil Sayfalar platformlarını getirdiği rahatlıkla söylenebilir.

Telegram Instant View ile birlikte Telegraph’ı da kullanıcılarının karşısına çıkarıyor

Instant View dışında dikkat çeken bir diğer yeni özellik ise Telegraph adını taşıyor. Bir yayıncılık aracı olan Telegraph sayesinde Telegram kullanıcıları görsel açıdan zengin paylaşımlar oluşturabilecek. Telegraph ile hazırlanan paylaşımlar da Instant View ile görüntülenebilecek.

Uygulamanın yeniliklerinden biri olan Takvim özelliği ise sohbet geçmişlerinde yapılacak aramaların anahtar kelime dışında tarihe göre yapılmasını mümkün kılıyor. Bu yeni özelliklerin hepsine hem iOS hem de Android kullanıcıları erişebiliyor.

Telegram Android uygulamasında görsel anlamda da bazı ekstra yenilikler de gerçekleştirdi. Bildirim ayarları arayüzünü değiştiren şirket, giriş kodu kilitleri için de gelişmiş güvenlik imkanları sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER