İpucuManşetler

Telegram hesabı nasıl silinir ve sık sorulan diğer sorular

telegram hesabı nasıl silinir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telegram hesabını silmek istiyor, ancak bunu nereden yapabileceğinizi bilmiyor musunuz? Bu ipucu yazısında ve kısa videoda Telegram hesabı nasıl silinir sorusunun cevabını adımlarıyla birlikte aktarıyoruz.

Öncelikle hesabınızı sildiğinizde tüm verilerinizin kalıcı biçimde silindiğini belirtelim. Hesabı silmek yerine devre dışı bırakma seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Ne var ki, Telegram dünyasından tamamen çıkmak istiyorsanız, aşağıda aktardığımız adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Telegram hesabı nasıl silinir?

Ne yazık ki, Telegram hesap silme işlemi için uygulama ayarları içinde bir seçenek sunulmuyor. Bu nedenle hesabınızı web üzerinden silmelisiniz ve bunun için de aşağıdaki adımları uygulamalısınız. Bu sayfanın İngilizce dilinde olduğunu belirtelim. Ancak adımları uygulamak için İngilizce bilmeniz gerekmiyor.

  1. Bir internet tarayıcısı açın.
  2. Adres çubuğuna https://my.telegram.org/auth yazarak Telegram’ın özel ayar sayfasına gidin.
  3. Açılan sayfada bulunan kutucuğa Telegram hesabınızın bağlı olduğu telefon numarasını girin.
  4. Next düğmesine tıklayın.
  5. Telefonunuzdaki Telegram uygulamasına bir doğrulama kodu gelecek. Bu kodu sayfada göreceğiniz alana girin. Bu doğrulama kodunun SMS olarak gelmediğini belirtelim. Bu kodu almak için Telegram hesabınıza erişebildiğinizden emin olmanız gerekiyor.
  6. Sign In düğmesine tıklayın.
  7. Sayfada yer alan Delete account bağlantısına tıklayın.
  8. Bir sonraki sayfada Delete My Account’a tıklayın.
  9. Son olarak yeşil renkli Yes, delete my account düğmesine tıklayarak işlemi onaylayın.

Yukarıdaki adımları tamamlar tamamlamaz telefonunuzdaki Telegram hesabından çıkış yapıldığını göreceksiniz.

Telegram, hesabınız altı ay boyunca atıl biçimde durursa verilerinizi siliyor. Bu ayarı değiştirerek bir yıla çıkarabilir ve hesabı silmek yerine profilinizin hareketsiz biçimde ve tüm verileri silinmeden kalmasını da sağlayabilirsiniz.

telegram hesap silme

Telegram hesap silme işlemi ile ilgili sorular

Hesabımı Telegram uygulaması içinden silebilir miyim?

Hayır. Telegram hesap silme işlemi doğrudan mobil uygulamalar üzerinden yapılmıyor. Web sitesi üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Telegram hesabımı sildikten sonra kurtarmam mümkün mü?

Hayır. Hesabınızı bir kere sildikten sonra yeniden erişmeniz mümkün değildir.

Telegram nedir?

Telegram, platformlar arası güvenli, kullanışlı bir mesajlaşma uygulamasıdır, yani tüm cihazlarınızda çalışır. Anında senkronizasyon özelliği, sohbetlerin aynı anda tüm cihazlarınızda her zaman güncel olduğu anlamına gelir.

Kullanıcılar son zamanlarda kendi çevrimiçi gizliliklerinin ve izlenemeyen ücretsiz iletişimin farkına vardılar. Özellikle geçen yılın başlarında iyice alevlenen, bazı sosyal ağların kişisel verilerinizi nasıl yönettiği hakkındaki açıklamalar ve haberler bu yöndeki bilinci artırdı. Neyse ki, mesajlarınızın üçüncü bir şahıs tarafından ele geçirilmesi riski olmadan arkadaşlarınız, aileniz ve bağlantılarınızla iletişim halinde kalmanıza izin veren Telegram gibi araçlar var.

Geçmişte, güvenli bir mesajlaşma hizmeti kullanmak genellikle özelliklerden, eğlenceden ve rahatlıktan ödün vermek anlamına geliyordu. Ama artık işler böyle olmak zorunda değil. Özellikle Telegram’ın popülaritesi belki de diğerlerinden daha fazla artıyor. Çünkü bu uygulama, sohbet işlevleri ve gizliliğin birlikte de uyum içerisinde yürütülebileceğini gösteriyor.

Telegram hesabı nasıl silinir konulu makalenin hazırlanmasında bu adresten yararlanılmıştır.

Video: Tecno Camon 20 Premier 5G İncelemesi

İLGİLİ HABERLER