Teknoloji

Telegram güncellemesi reaksiyon ve gizli metin özelliklerini getiriyor

telegram hamas

Telegram için hazırlanan en yeni güncelleme, 2021 bitmeden dağıtıma çıktı. Bu yeni özellikler arasında “spoiler”ları engellemek için kullanılacak gizli metin desteği de bulunuyor. Yeni Telegram güncellemesi ile sunulan bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir dizi veya film hakkında “spoiler” verdiklerini düşündükleri takdirde mesajlarının ilgili bölümünü seçip gizleyebilecek.

İlgili metin hem sohbet ekranında hem bildirimlerde hem de sohbet listesinde gizlenmiş şekilde gösterilecek. Spoiler’ı okumaya hazır olanlar, mesaja dokunarak gizlenen metni okuyabilecek.

Telegram’a eklenen bir diğer yeni özellik ise iMessage tarzı reaksiyonlar oluyor. Herhangi bir mesajın üstüne iki kere dokunarak yukarı baş parmak emojisiyle mesaja yanıt verilebiliyor. Mesajın üstüne bir kez dokunulduğunda ise kullanıcıların karşısına diğer emojiler çıkıyor. Çift dokunuşla beliren varsayılan emoji kullanıcılar tarafından değiştirilebiliyor. Bunun için Android kullanıcılarının sohbet ayarlarına, iOS kullanıcılarının ise ayarlar bölümündeki çıkartlar ve emojiler sekmesine gitmesi gerekiyor.

Özel sohbetlerde reaksiyonlar daima aktif olacak. Kanallarda ve gruplarda ise yöneticiler bu reaksiyonları aktif hâle getirebilecek veya kapatabilecek. Buna ek olarak, reaksiyonların listesi de yöneticiler tarafından belirlenebilecek.

Telegram’ın sunduğu faydalı yeniliklerden birisi de çeviri özelliği. Ayarlar menüsündeki Dil bölümü üzerinden çeviri özelliği aktif hâle getirilebiliyor. Çeviri özelliği aktif olduğunda bağlam menüsüne çeviri butonu ekleniyor. Tüm Android cihazlarda sunulan bu özellik, iPhone ve iPad’de iOS 15 ve üstü sürümlerde destekleniyor.

Telegram güncellemesi ile herkese açık olan kullanıcı isimleri, botlar, gruplar ve kanallar için QR kodu oluşturulabilecek. Kullanıcı isiminin yanındaki QR kod ikonuna dokunulduğunda renk ve desen seçilerek QR kod hazırlanabilecek ve paylaşılabilecek. Kullanıcılar kendi QR kodlarını da Ayarlar menüsünde bulabilir.

İLGİLİ HABERLER