Teknoloji

Telegram grupları biraz daha kalabalıklaşacak

telegram gruplari

Kullanıcılarına güvenli ve gizli iletişim imkanı sunan Telegram’ın en dikkat çekici yönlerinden birisi de, herkesin erişimine açık olan grupları. Birbirini tanımayan insanların neredeyse tüm konuları tartışmasını mümkün kılan gruplara artık 5 bin kişi dahil edilebilecek.

Telegram grupları için belirlenen maksimum katılımcı sayısı ilk etapta 200’dü. Ancak bu rakam geçtiğimiz yılın kasım ayında 1000’e yükselmişti. Kapasitenin 5 kat artması bile Telegram kullanıcılarına yetmemiş olacak ki, yaklaşık 5 ay aranın ardından grupların kapasitesi bir kez daha 5 katına çıkarıldı.

Şifrelemesinin güvenilirliğiyle ün yapan Telegram, kısa süre önce aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu aştığını açıklamıştı. Şirketin gerçekleştirdiği son güncelleme, bu aktif kullanıcı tabanının çok büyük gruplarda birbirleriyle iletişim kurmasını mümkün hâle getiriyor.

Gruplarının katılımcı kapasitesini artıran Telegram, grupların özel bir URL aracılığıyla paylaşılmasını mümkün kılıyor. Böylelikle grubun mesajlaşma geçmişini herkes görebiliyor. Konuşmaya katılabilmek içinse Telegram’a üye olmak gerekiyor.

5000 kişilik gruplarını ABD ve Avrupa’da kullanıma sunan Telegram, yakında Asya’yı da özelliğin kapsama alanına dahil etmeye hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER