Teknoloji

Telegram grup görüntülü görüşmeler için katılımcı sayısını 1000’e çıkardı

telegram grup görüntülü görüşme

Telegram, haziran ayında başlattığı grup görüntülü görüşme özelliğini daha fazla katılımcıya, hatta çok daha fazla katılımcıya ev sahipliği yapabilmek için genişletti. Mesajlaşma uygulamasının en son sürümü artık 1000 kişiye kadar bir grup görüntülü görüşmesi oluşturmaya izin veriyor. Kameralarından veya ekranlarından video yayınlayabilen katılımcı sayısı 30 ile sınırlı kalırken, 970 kişi daha gelip bunu izleyebiliyor.

Telegram’ın bu özelliği ilk başlattığında söylediği gibi, canlı etkinlikleri desteklemek amacıyla sesli ve görüntülü aramaların kapsamını genişletmeyi ve her zaman bir grup sohbetine katılabilecek kişi sayısını artırmayı planlıyordu. Yeni duyurusunda şirket, sınırı artırmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Telegram, kullanıcıların daha yüksek çözünürlükte izleyebilmeleri için video mesajlaşma özelliğini güncelledi. Kullanıcılar artık bire bir görüntülü aramalar sırasında ekranlarını sesli olarak paylaşabilir. Üstelik mesajlarını, izin verilen eski seçenekler gibi bir gün veya bir hafta içinde yerine bir ay sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayabilir.

Telegram’ın güncellenmiş medya düzenleyicisi, yakınlaştırma sırasında fırça genişliğini küçülterek kullanıcıların fotoğraflar ve videolar üzerinde daha ince ayrıntılar çizmesine olanak tanır. Diğer yeni özellikler arasında daha fazla parola sıfırlama seçeneği ve animasyonlu emoji yer alıyor.

Ayrıca Android uygulaması için, en son sürüm 0,5x, 1,5x ve 2x oynatma hızlarının yanı sıra yeni gönderme animasyonları için destek içeriyor. Bu arada iOS kullanıcıları, cihazlarının tüm yakınlaştırma seviyelerini kullanabilen ve mesajları birden fazla alıcıya iletebilen yeni bir uygulama içi kameraya erişebilecekler.

İLGİLİ HABERLER