Teknoloji

Telegram kripto parası Gram’ın çıkışı için hedefini belirledi

telegram video görüşme

Telegram, Gram ismini verdiği dijital para birimini çıkarmak için bir süredir mesai harcıyor. The New York Times‘ın haberine göre; şirket, dijital paranın “ilk partisini” önümüzdeki iki ay içinde tedavüle sokmayı hedefliyor.

Gram’ın arzının daha önce gerçekleştirilmesi planlansa da, Telegram mayıs ayının başlarında kripto parasının çıkışını ertelemişti. Bu haber kripto para sektörünü yakından takip etmeyenler tarafından bir sürpriz olarak değerlendirilmişti.

Telegram cephesinden gelen son haberler, şirketin kripto parası konusunda kendisine yine sert bir hedef koyduğunu gösteriyor. Telegram’ın Gram’ı en geç 31 Ekim itibarıyla tedavüle sokmayı hedeflediği, aksi takdirde Gram için topladığı 1.7 milyar dolardan yasal olarak vazgeçeceği belirtiliyor.

The New Tork Times’ın haberine göre, hukuki belgeler de bu durumu doğruluyor. Dolayısıyla Telegram’ın önünde Gram’ı çıkarmak için oldukça az bir süre kalmış gibi görünüyor.

The New York Times’a konuşan ancak ismini vermeyen üç yatırımcı, Gram’ın Telegram tarafından dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcıya sunulacak bir dijital cüzdanda saklanacağını belirtti.

Telegram Gram ile devletlere uyum sağlayabilecek mi?

Merkezsiz bir mesajlaşma platformu olan Telegram, zaman zaman devletlerle karşı karşıya geliyor. Kripto para pazarı ise devletler ve düzenleyici kurumlarıyla uyum içinde çalışmayı gerektiriyor. Dolayısıyla Telegram, Gram ile kendisi açısından başka bir sınava da girecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER