Teknoloji

Telegram Google Play Store’da 1 milyar indirme sayısını geçti

telegram ücretli abonelik

Telegram Android uygulaması, Google Play Store’da indirme sayısı 1 milyarı geçen uygulamalar arasında yerini aldı. Kısa süre önce Facebook’un sahibi olduğu Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi servislerde yaşanan kesinti, Telegram’a olan ilgiyi artırmıştı. Bu rüzgarla birlikte uygulamanın Google Play Store’daki indirme sayısı 1 milyarın üstüne çıktı.

Telegram hem bireysel sohbetlerde hem de grup sohbetlerinde daha fazla kontrol isteyenler için kullanışlı bir uygulama. Farklı cihazlarda eş kullanım imkanı gibi özellikleri Telegram’ı rakiplerine karşı avantajlı hâle getiriyor.

WhatsApp’ın bir hesabı sadece tek bir telefona yüklemeye izin vermesi ve masaüstü uygulamalarında da akıllı telefonun kullanıcıyla beraber olmasını zorunlu kılması, birden fazla cihaz kullananları zorluyor. Telegram’da ise bu konuda bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu da Telegram’ın büyümesini anlaşır kılan unsurlardan biri oluyor.

telegram google play storeTelegram CEO’su Pavel Durov, 2021’in başında uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyonu geçtiğini açıklamıştı. WhatsApp, Facebook ve Instagram’da son kesintinin yaşandığı gün ise Telegram’a 70 milyon yeni kullanıcının kaydolduğu duyurulmuştu.

Telegram için Google Play Store’da 1 milyar indirme sayısını geçmek önemli bir başarı. Ancak bunun uygulamanın 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olduğu anlamına gelmediğini belirtmek gerekiyor. Bu sayıya Telegram’ın internet sitesi üzerinden APK ile yapılan indirme işlemlerinin dahil olmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER