Manşetler

Telegram yeni güncellemeyle gizli medya ve sıfır depolama alanı kullanımı gibi özellikler sunuyor

telegram hamas

Telegram gizli medya, sıfır depolama alanı kullanımı, yeni çizim araçları ve kişiler için profil resimleri gibi özellikleri getiren yeni güncellemesini kullanıcılarla buluşturdu.

Gizli Medya

Telegram, mesajlardaki herhangi bir metni gizlemek için spoiler biçimlendirmesini desteği sunmaya başladı. Artık fotoğrafları ve videoları, görüntüyü bulanıklaştıran parıldayan bir katmanla kaplamak mümkün. Fotoğraf veya video alıcılarının içeriği görmek için tek bir dokunuşu yeterli olacak.

Kullanıcılar ek menüsünden bir veya daha fazla içeriği seçtikten sonra üç nokta ikonuna dokunup “Spoiler ile Gizle” seçeneğini tercih ederek görüntüyü bulanıklaştırabilecek.

Sıfır Depolama Kullanımı

Medya ve belgeleri telefonunuzun deposundan kaldırmak ve dilediğiniz zaman Telegram bulutunuzdan yeniden indirmek mümkün. Telegram kullanıcıları yıllardır maksimum önbellek boyutu ayarlayabiliyor veya bir süre sonra kullanılmayan öğeleri otomatik olarak kaldırabiliyorlar.

Bu güncellemeyle, özel sohbetlerdeki ayrıcalıklar dışında Özel Sohbetler, Gruplar ve Kanallardan önbelleğe alınmış medya için de ayrı otomatik kaldırma ayarları ekleyebilmek mümkün hâle geliyor.

Yeni pasta grafikler nelerin yer kapladığını görselleştirmeye yardımcı oluyor ve Medya, Dosyalar ve Müzik için özel sekmeler yalnızca birkaç dokunuşla en büyük öğeleri silmenizi mümkün kılıyor. iOS’te, uygulamanın önbellek boyutunu hesaplaması için geçen süreyi büyük ölçüde azaltıldı.

Yeni Çizim ve Metin Araçları

Telegram’ın medya düzenleyicisi tamamen yeniden tasarlandı. Çizim araçları, çizim hızına göre dinamik olarak genişliği değiştirir ve otomatik olarak çizgilerinizi yumuşatıyor.

Hassas verileri (veya fotoğraf bombalayıcıları) yeniden düzenlemek için yeni bir bulanıklaştırma aracı ve damlalık aracı da dahil renkleri seçmek için 5 yüksek hassasiyetli yol sunuluyor

Artık fotoğraflara veya videolara metin eklerken boyutunu, yazı tipini ve arka planını değiştirebilirsiniz. Görüntülerdeki metne özel hareketli ifadeler eklemek, Telegram Premium aboneliği olmasa bile tüm kullanıcılara açıldı.

Kişileriniz İçin Profil Resimleri

Telegram kullanıcıları kişilerini düzenlerken onlar için bir resim seçebiliyor ve onun profilinde bunu görülebiliyor. Kişiniz için iyi bir profil resminiz varsa bunu ona önerebilirsiniz. Profiline eklemek için sadece iki dokunuşu yeterli olacak.

Genel Profil Resimleri

Yalnızca belirli kullanıcıların profil fotoğraflarınızı görmesine izin verirseniz, diğer herkes için genel bir fotoğraf ayarlayabilirsiniz. Bu güncelleme ayrıca nihai profil resmi gizliliğine ulaşmanıza da olanak tanır: Görünürlüğü “Hiçkimse” olarak ayarlayabilir ve bazı kullanıcıları veya grupları ayrıcalıklı olarak ekleyebilirsiniz.

Grup Üyelerini Gizleme

Agresif anti-spam ayarı gibi araçlar, sohbet yöneticilerinin büyük grupları temiz tutmasına yardımcı oluyor. Telegram üyelerini istenmeyen kişisel mesajlardan korumak isteyen grup yöneticilerine de destek oluyor.

telegram

100’den fazla üyesi olan grupların yöneticileri artık üye listesini gizlemeyi seçebilecek. Bu şekilde, insanlar gruba mesaj göndermezlerse, orada olduklarını yalnızca grubun yöneticileri bilecek.

Android Animasyonları

Yoğun bir sohbette uzaktaki bir yanıta ve uygulamadaki diğer sayfalara atlarken akıcı yeni animasyonlar eklendi.

Yeni Hareketli İfadeler

Premium kullanıcılar, Telegram sanatçılarından hediye olarak 10 yeni özel hareketli ifade paketi alıyor.

Daha Fazla Etkileşimli İfade

Telegram etkileşimli ifade seçeneklerini artırmaya devam ediyor. Tam ekran efektlerini sohbet arkadaşınızla senkronize olarak izlemek için herhangi bir özel sohbete tek bir emoji göndermek ve ardından ifadenin üzerine dokunmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER