Teknoloji

Telegram’dan kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yeni araçlar

telegram video görüşme

Telegram için hazırlanan en son güncelleme kullanıcıların GIF animasyonlarını bulmasını ve göndermesini kolaylaştırıyor. Buna ek olarak, video düzenleme araçları da yeni güncellemeyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yeni güncelleme sayesinde videoları düzenlemek ve parlaklık ya da doygunluk gibi unsurları özelleştirmek mümkün hâle geliyor. Videoyu kendi tercihlerine göre manuel olarak iyileştirebilen kullanıcılar, diledikleri takdirde bu işi Telegram’a da bırakabiliyor. Bunun için ekrana iki defa dokunmak yeterli oluyor.

Telegram’da çıkartma gönderme imkanı çok uzun süredir mevcuttu. Ancak hazırlanan son güncellemeyle birlikte bunları fotoğraf ve videolara eklemek de mümkün hâle geliyor. GIF panelini de yenileyen Telegram, “Trending” bölümüyle uygulamadaki en popüler GIF animasyonlarını gösteriyor. Buna ek olarak, emoji tabanlı gruplandırma sayesinde kullanıcıların duygularını daha iyi anlatan GIF animasyonlarını bulmasına yardım ediliyor.

Telegram’ın aktif kullanıcı sayısı nisan ayı itibarıyla 400 milyona ulaşmıştı. Şirket bu duyuruyu yaparken 20 bin çıkartmalık yeni bir dizini ve eğitim amaçlı bilgi yarışmalarını ve kısa paylaşımlarını da kullanıcılarına sunmuştu.

Telegram bu yıl içinde görüntülü grup video sohbet özelliğini de kullanıcılarıyla buluşturacak. Şirket, söz konusu özelliği de güvenliği ön planda tutarak sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER