Teknoloji

Telegram CEO’sundan Apple’a tepki

telegram hamas

Apple bir kez daha Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un eleştiri oklarının hedefi oldu. Durov, Apple’ın bilinçli olarak web geliştiricilerinin iOS’te yapabileceklerini sınırladığını ve bu tutumun Telegram’ın web uygulamasının işlevselliğini etkilediğini belirtti.

Uygulamaya App Store üzerinden erişilebilse de, herkese açık kanallarda içerik sınırlandırması olmaması nedeniyle Apple’ın değerlendirme süreçlerinde bazı problemlerle karşılaşılıyor. Telegram’ın web versiyonu mobil versiyonla aynı özellikleri sunsa da, iOS’te bazı özelliklere erişim sınırlandırılyor.

Durov, pek çok geliştiricinin kısıtlamalar nedeniyle “Safari web’i öldürüyor” şeklinde şikayet ettiğini dile getirdi. Uygulamanın web versiyonunun geliştiricilerinin Safari’nin iOS versiyonuna yönelik eleştirilerini barındıran bir makaleyi paylaşan Durov; push bildirimi, yüksek yenileme hızı gibi özelliklerin desteklenmemesinin geliştiricilerin canını sıktığını belirtti.

Durov Apple’ın web uygulamalarını kasıtlı olarak kısıtladığını ve kullanıcıları App Store’dan uygulama indirmeye zorladığını, bu sayede de geliştiricilerden komisyon alabildiğini iddia etti.

Pavel Durov bir süre önce Telegram’ın Premium versiyonunun yakında kullanıcılarla buluşacağını doğrulamıştı. Bu versiyona mobil cihazlar üzerinden de erişilebilecek. Bu da iOS üzerinden başlatılacak Premium aboneliklerinden Apple’ın komisyon alacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER