Teknoloji

Telegram kullanıcıları kendi bildirim seslerini oluşturabilecek

telegram ücretli abonelik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telegram için hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların diledikleri sesi bildirim tonu olarak belirlemesini mümkün kılıyor. Kullanıcılar telefonlarına kayırlı olan kısa ses dosyalarını Telegram’a yükleyebilecek. Buna ek olarak, Telegram’da gönderilmiş sesli mesajlar da bildirim tonu olarak atanabilecek.

Telegram’dan verilen bilgiye göre, bu özellik şu an için 300 KB’tan daha küçük ses dosyalarını ve sesli mesajları destekliyor. Seçilen içeriğin 5 saniyeden kısa olması da koşullar arasında bulunuyor. Kullanıcılar bu özel sesleri belirli sohbetler için bildirim tonu olarak da belirleyebilecek.

Telegram bildirim tonunu özelleştirmenin yanında başka yenilikler de sunuyor. Söz konusu yeniliklerden birisi de sessize alma süresinin özelleştirilebilmesi. Daha önce kullanıcılar Telegram’daki bir sohbeti sadece 1 saat, 8 saat veya iki gün boyunca sessize alabiliyordu. Artık kullanıcılar bu süreyi doğrudan kendileri belirleyebilecek. Sohbetlerin sessizde kalma süresi 30 dakika veya iki ay olabilecek.

Buna ek olarak, bir sohbetteki mesajların otomatik olarak silineceği zaman da artık kullanıcılar tarafından belirlenebiliyor.

Telegram kullanıcılarına işletim sistemi bazlı yenilikler de sunuyor. Örneğin, iOS uygulamasında uygulama içi çeviri özelliği geliştiriliyor. Android’de ise Resim içinde Resim penceresinin boyutu kullanıcılar tarafından ayarlanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER