Teknoloji

Telegram’ın Android uygulamasından önemli başarı

telegram video görüşme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telegram Android uygulaması, Google Play Store üzerinde 500 milyon indirme sayısını geçmeyi başardı. Bu önemli kilometre taşının aşılmasında küresel koronavirüs salgınıyla birlikte Telegram kullanımındaki artış önemli rol oynamış gibi görünüyor.

Telegram’ın başka mesajlaşma uygulamaları gibi bazı cihazlarda ön yüklü olarak sunulmadığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla 500 milyon indirme sayısına ulaşmak, Telegram için gerçekten bir başarı anlamı taşıyor. Telegram’ın iOS platformundaki indirme sayıları konusunda ise ortada bir bilgi bulunmuyor.

Yine de, Telegram’ın önünde rakiplerini yakalamak için uzun bir yol olduğunu söylemek gerekiyor. Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ın Android’deki indirme sayısı 5 milyara ulaşmış durumda. Google’ın Mesajlar uygulamasının indirme sayısı ise 1 milyarı buldu.

Telegram’a yönelik ilginin artmasında güvenli mesajlaşma deneyimine odaklanması öne çıkıyor. Gizlilik konusundaki hassasiyetin giderek arttığı günümüzde, Telegram da uçtan uca şifreleme desteği sunmasıyla fark yaratıyor.

Telegram’ın bulut depolama ve platformlar arası destek gibi özellikleri de uygulamanın öne çıkmasına yardımcı oluyor. Servisin masaüstü uygulamasının telefon bağlantısına ihtiyaç duymaması da Telegram’a avantaj kazandıran noktalardan biri durumunda.

Telegram Android uygulamasının ulaştığı bu noktayı yakında yeni bir özellikle daha yukarı çıkarabilir. Video görüşmelere olan ilginin artmasını dikkate alan Telegram’ın geliştiricileri, uygulama üzerinde güvenli video görüşme deneyimi sunmak için harekete geçti bile. Bu özelliğin ne zaman hazır hâle geleceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER