Teknoloji

Telegram 8.0 güncellemesiyle canlı yayınların merkezi olmayı hedefliyor

telegram 8.0

Giderek tam teşekküllü bir sosyal medya ağına dönüşen mesajlaşma uygulaması Telegram, en son güncellemesiyle canlı video akışları için sunduğu desteği genişletiyor. Şu anda hem iOS hem de Android’de kullanılabilen uygulamanın 8.0 sürümü, daha önce 1000 olan sınırı kaldırıyor, canlı yayınların sınırsız sayıda izleyici tarafından izlenmesine olanak tanıyor. Diğer yeni özellikler arasında mesajları iletirken daha fazla seçenek ve kanallar arasında geçiş yapmak için bir kısayol da yer alıyor.

Bu şekilde maksimum izleyici sayısını artırmak, Telegram’ın aynı anda 30 kullanıcıya kadar yayın yapma yeteneği ile birlikte, platformun eksiksiz bir mobil canlı akış platformu haline gelmesinin kapılarını açıyor. Telegram, “Kendi TV istasyonunuzu çalıştırma gücü burada, tam cebinizde” diyor. Ayrıca hizmet “milyonlarca” canlı dinleyiciyi destekleyen Clubhouse tarzı ses kanallarını da destekliyor. Telegram’ın grup araması özelliğinin daha bu yılın haziran ayında kullanıma sunulduğu düşünüldüğünde, bu hızlı bir ilerlemedir.

Ayrıca, uygulamanın 8.0 sürümünde, mesajları ve ortam dosyalarını iletirken altyazıları kaldırma ve gönderen adlarını gizleme seçeneği de bulunuyor. Bir metin kanalının en altına kaydırmak şimdi, bir sonraki okunmamış kanala atlamak için hızlıca yukarı kaydırmak amacıyla yeni bir seçenek içeriyor. Diğer arayüz düzenlemeleri arasında sohbetlerde yeni bir “çıkartma seçme” durumunu ve yorum dizilerinde okunmamış mesaj sayısını gösteren sayacı içeriyor.

Bu yılın ocak ayı itibarıyla Telegram 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Karşılaştıracak olursak, rakibi WhatsApp yaklaşık 2 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip.

İLGİLİ HABERLER