Teknoloji

Telefonlar için WhatsApp uygulamasına çoklu cihaz desteği işareti

whatsapp ödeme servisi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp çok yakında çoklu cihaz desteği kazanabilir. Bu özelliğin kullanıcılara WhatsApp hesaplarını kullanarak aynı anda birden fazla cihazda bağlantı kurma imkanı vereceği söyleniyor.

Yukarıda sözünü ettiğimiz imkan şimdiye kadar sunulmamıştı. WhatsApp hesaplarına yeni bir telefondan bağlanan kullanıcılar eski cihazlarından aynı hesaba erişemiyorlar. WABetainfo’nun haberine göre, çoklu cihaz desteğinin işaretleri Kasım 2019’dan itibaren görülmeye başlandı. O zaman varlığı keşfedilen WhatsApp Kayıt Bildirimi, hesabın belki de ikinci bir telefon için yeni bir güvenlik kodu istediği ihtimalini beraberinde getirmişti.

Şimdiyse, yakın zamanda çıkan WhatsApp beta v.20.110 sürümü bu gelmesi muhtemel özellikle ilgili daha fazla ipucu içeriyor. Bir hesabın E2E güvenlik kdou değiştiğinde, farklı olay mesajları tetikleniyor. Bunlar da çoklu cihaz desteğinin yolda olduğu şeklinde yorumlanıyor. Ne var ki, bu çalışma hâlâ gizemini korumayı sürdürüyor.

Bu yeni uygulama sayesine WhatsApp’ı iki veya daha fazla cihazda, her bir cihaz birbirinden bağımsız hareket edecek şekilde kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, WhatsApp Web tarzında bir kullanım da görebiliriz. WhatsApp Web’de kullanıcılar ana cihaza bağlı kalırken farklı bilgisayarlarda aynı hesaba erişim imkanı elde edebiliyor, mesajları eşzamanlayabiliyor. Ne var ki, kullanıcıları istediği aynı anda farklı cihazlarda kayıt imkanının sunulması ve mesajların da eşzamanlanması olacaktır. Bu şekilde daha yararlı bir kullanım mümkün olacaktır.

WhatsApp Web benzeri bir kullanım daha yüksek ihtimal taşıyor

Ne var ki, WhatsApp Web benzeri bir kullanım görme ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor. Bu yönde beklentilerin daha da artmasını sağlayan bir işaret yakın zamanda keşfedildi. Daha yakın zamanda çıkan v.2.20.196 numaralı beta sürümünde üç noktalı menü seçenekleri arasında WhatsApp Web seçeneği de bulunuyor. Bu, Bağlı Cihazlar seçeneğinin yerini almış gibi görünüyor ki, bu da çoklu cihaz desteğinin bir işareti olarak yorumlanıyor. Ayrıca bu bölümü açtığınızda bağlı cihazlar tek bir noktada gösteriliyor.

Şu anda her şey söylenti ve sızıntılardan ibaret. Bu özellik son hâlini alıp duyurulduğu zaman WhatsApp’ın ne tür bir çoklu cihaz desteği sunduğunu da göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER