Manşetler

TeknoSA 2017 planlarında yenilenme için yatırıma öncelik veriyor

teknosa
TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan

2016’nın son çeyreğine ve tamamına ait finansal sonuçlarını açıklayan TeknoSA, hem geride kalan yılı değerlendirdi hem de 2017’de dair hedeflerini paylaştı 2016’ının son çeyreğini 10 milyon TL kârla tamamlayan şirket, yılın genelini ise 160 milyon TL zararla tamamladı. Genel zararı 2016’nın ikinci ve üçüncü çeyreğindeki yeniden yapılanma çalışmalarına bağlayan TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, bu çalışmaların meyvesini 2016’nın son çeyreğinde aldıklarını belirtti. Gürcan, 2017’de 25 milyon TL yatırım yapmayı planladıklarının altını çizdi.

Bülent Gürcan, 2016’da yaşadıkları süreci “fitleşme” olarak tanımladı. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde bazı mağazalarını kapatarak daha fit hâle geldiklerini söyleyen Gürcan, 2017’de yapılacak yatırımlarla hem fiziksel mağazaların hem de çevrim içi satış kanallarının güçlendirileceğini belirtti. Tüm kanallarda daha mükemmel bir deneyim sunmayı hedeflediklerini söyleyen TeknoSA Genel Müdürü, hayata geçirecekleri yeniliklerle fark yaratmayı istediklerini sözlerine ekledi.

Gürcan, 69 ildeki 210 mağazalarıyla hâlâ Türkiye’de teknoloji perakendeciliği sektörünün en yaygın markası olduklarının altını çizdi. Çoklu satış kanallarında geçtiğimiz yıl 200 milyondan fazla tüketiciyi ağırladıklarını belirten Gürcan, 2017’de entegre bir yapıyla daha çok müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gürcan, yıl sonu hedeflerinin pazar üzerinde büyüme ve operasyonel kârlılık olduğunu ifade etti.

Gürcan, tüketici teknolojisi ürünleri pazarında mevcut trendlere göre yüzde 8’lik bir büyüme beklediklerini belirtti. TeknoSA olarak bu büyümenin içinde güçlü bir şekilde yer alacaklarını ifade eden Gürcan, 2017’de de Türkiye’nin geleceğe bağlantı noktası olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Teknoloji perakendeciliği sektörünün yeni teknolojilerle hareketleneceğini söyleyen Gürcan, 2016’da akıllı telefon kategorisinde pazarın 2 katı oranında büyüdüklerini belirtti. TeknoSA Genel Müdürü, 2017’de de bu ivmeyi sürdürmek istediklerini söyledi. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin satışlarının arttığına dikkat çeken Gürcan, daha da gelişmiş ürünlerin çıkışıyla 2017’de bu ilginin yükseleceğini belirtti.

Bülent Gürcan, toplantıda şirketinin mobil iletişim hizmetleri alanındaki çalışmalarından da bahsetti. Gürcan, 2016’nın sonunda 100 bin aboneyi geçtiklerini ve 2017’ye de hızlı biçimde girdiklerini belirtti. Mobil iletişim markalarını Teknosacell olarak yenilediklerini söyleyen Gürcan, sundukları imkanları da anlattı. TeknoSA Genel Müdürü, müşterilerine tek faturada cihaz ve iletişim ihtiyaçlarını karşılama fırsatı verdiklerini belirtti. Gürcan, eski telefonlarını getirenlere yenisini ekstra indirimle alma imkanını da yaygınlaştıracaklarını ifade etti.

TeknoSA Preo markasını çeşitlendirmeyi sürdürecek

Gürcan, şirketin akıllı ürün ailesi Preo hakkında da bilgiler verdi. Gürcan, Preo’yu “Sektörde yürütülmüş en kapsamlı özel marka uygulaması” olarak niteledi. Preo markasını taşıyan ürünlerin şirketin tecrübesini yansıttığını söyleyen Gürcan, ürünlerin çeşit sayısının 100’ü aştığını ifade etti. TeknoSA Genel Müdürü, bu sayıyı artırabileceklerini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER