Teknoloji

TeknoSA 2013’ü değerlendirdi, 2014’e dair yatırım planlarını paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoloji perakendeciliği sektörünün Türkiye’deki önemli oyuncularından biri olan TeknoSA düzenlediği basın toplantısıyla 2013’ü değerlendirirken, 2014’e dair öngörü ve planlarını da kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2014’ün küresel anlamda daha iyimser bir yıl olacağını ve topluluk olarak büyümenin hızlanmasını öngördüklerini belirtti. Türkiye ölçekli değerlendirmelerde de bulunan Dinçer; Türkiye’nin cazibesini koruyacağını, ancak yaşanan dalgalanmaların büyümeyi yavaşlatabileceğini sözlerine ekledi.

Teknosa-Logo

TeknoSA’nın 2014’te yatırımlarını sürdüreceğini dile getiren Dinçer, teknoloji perakendeciliği sektöründe Avrupa’nın ilk üçü olma hedeflerini sürdürdüklerinin altını çizdi. Dinçer taksitli alışverişe getirilen sınırlamalarının olumsuz etki yaratabileceğini, ancak sektörün kısa süre içinde kendi dengesini kuracağını dile getirdi. TeknoSA’nın sektör ortalamasının üstünde bir büyüme gösterdiğini vurgulayan Dinçer, 2014’te kesintisiz müşteri deneyimiyle müşteri sadakatini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Dinçer’den sözü devralan TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman, tüketici elektroniği pazarının küresel ölçekte yatay bir seyir izlediğini ve bu yatay seyrin 2014’te de devam etmesini öngördüklerini belirtti. Buna rağmen Türkiye’de tüketici elektroniği pazarının 2013’te yaklaşık yüzde 23 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Oyman, akıllı ürünlerin ve panellerin büyümenin itici gücü olduğunu dile getirdi. Oyman sektörün 2014’teki büyüme oranının ise yüzde 8 olmasını öngördüklerini ifade etti.

teknosa-060214-2

2013’ü yüzde 27 büyüme ve 3 milyar TL ciro ile kapatan TeknoSA, teknoloji perakendeciliği pazarında payını yüzde 38’e çıkarttı. Halihazırda 296 fiziki maazası bulunan şirket, 2014 ile birlikte hem TeknoSA.com, hem de mobil uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirdiği satışları artırmayı amaçlıyor.

Oyman, taksitli satışlara getirilen sınırlamaların ardından bazı teknoloji marketlerinin bu sınırlamanın etrafından dolaşacak çözümler bulduğunun hatırlatılması ve TeknoSA’nın bu by-pass yöntemlerine nasıl baktığının sorulması üzerine bu yöntemlere itibar etmediklerini belirtti. Son dönemde teknoloji perakendeciliği pazarındaki satın almaları da değerlendiren Oyman, TeknoSA olarak uygun koşullar ve fırsatların oluşması durumunda satın alma operasyonları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER