Teknoloji

Teknoloji ve bilişim misyoneri IBM yüzüncü yılını kutluyor

IBM 100 yaşını kutluyor. Teknoloji devi geride kalan 100 yıl boyunca teknoloji ve bilişim endüstrisinin şekillenmesinde önemli işlerin altına imza attı. Manyetik disk, sosyal güvenlik sistemi, Apollo uzay uçuşları ve UPC barkod sistemi bunların arasında yer alıyor.

100 yıl önce New York Endicott’ta Computing-Tabulating-Recording Company (Programlama-Tablolama-Kaydetme Şirketi) adıyla kurulan bu şirket her biri farklı teknolojiler üzerinde çalışan üç farklı şirketin birleşiminden oluşmuştu. Bu çeşitlilik başlangıçtan itibaren IBM’in tanımlanmasına yardımcı oldu, yirminci yüzyılda giderek yükselen bir ivmeyle gelişen teknoloji dünyasındaki gelişmelere ayak uyduracak ve katkı sağlayacak şekilde esneklik sundu.

Şirket 1944 yılında oda boyutundaki Otomatik Sıralama Kontrollü Hesap Makinesi ile modern bilgisayarın temellerini attı. Bundan 37 yıl sonra ise geliştirdiği IBM Personal Computer (Kişisel Bilgisayar) ile ev bilgisayarının tanımlanmasında önemli bir rol oynadı. 1997 yılında ise IBM dünyanın satranç şampiyonunu yenen makinesini görücüye çıkardı. Bugünlerde ise şirket sadece insanoğlunun daha akıllı davranması için makineler geliştirmekle kalmıyor, Smarter Planet (Daha Akıllı Gezegen) programı çerçevesinde sürdürülebilir gelişim sunmanın yollarını arıyor.

İyi ki doğdun IBM! Nice 100 yıllara!

İlgili – IBM

İLGİLİ HABERLER