Teknoloji

Teknoloji şirketleri ekonomik krizi atlatmanın yollarını arıyor

financial-crisis-290-x-1942009’un teknoloji şirketleri açısından zor bir yıl olacağına dair sinyaller gelmeye başladı bile. Google, Microsoft ve Seagate operasyon maliyetlerini kısmanın yollarını arıyor. Kanadalı telekomünikasyon şirketi Nortel “iflas koruma” başvurusunda bulundu.

Google 100 çalışanını işten çıkardı. Ayrıca uydu mühendisliği ofislerinden bazılarını da kapatacağını açıkladı. Bu durumdan 70 civarında çalışan mühendisin etkilenmesi bekleniyor. Öte yandan Seagate küresel iş gücünü %6 oranında azaltacağını ve yönetici maaşlarında da %25’e varan indirime gideceğini duyurdu. Wall Street Journal’ın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre Microsoft da ne yapacağı konusunda çalışmalar yapıyor. Şirket kayıtları incelenerek işten çıkarmada bulunmadan bu darboğazın nasıl atlatacağı üzerine kafa yoruluyor. Yine de, gelecek Perşembe günü yapılacak olan toplantı sonucunda işten çıkarma duyurularının gelmesi de ihtimaller dahilinde.

Uzun bir süredir darboğazda olan Kanadalı telekomünikasyon şirketi Nortel de dün “iflas koruma” talebiyle ABD, Kanada ve İngiltere makamlarına başvuruda bulundu. 2008’in üçüncü çeyreğini 3.4 milyar dolar zararla kapatan şirketin uzun dönem borcu 4.5 milyar dolara kadar ulaşıyor. İflas koruma başvurusunda bulunulması, şirkete yeniden yapılanma seçeneklerini araştırma ve bazı varlıklarını satma konusunda daha fazla şans tanıyor.

İlgili — Google çalışanları [Google Blog]
İlgili — Google mühendislik [Google Blog]
İlgili — WSJ [Microsoft]
İlgili — Information Week [Seagate]
İlgili — Hürriyet [Nortel]

İLGİLİ HABERLER