Teknoloji

Teknoloji Bilgilendirme Platformu baz istasyonları konusunda bilgilendiriyor

Baz istasyonlarının zararlı olup olmadığı konusundaki tartışmalar cep telefonlarının hayatımıza girdiği yıllardan beri yapılmakta. Son olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun baz istasyonlarının şehir dışına taşınmasına yönelik vermiş olduğu karar bu konuya yeni bir boyut kazandırdı. Teknoloji Bilgilendirme Platformu bu son karar sonrasında mobil iletişim ve baz istasyonları konusunda bir broşür hazırladı ve broşürde baz istasyonlarının olmadığı durumda bazı önemli hizmetlerin verilemeyeceğine dikkat çekti.

“Baz İstasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler, Yanlış Bilinenler” başlıklı broşürde baz istasyonlarının çalışma prensipleri, kamufle edilme sebepleri gibi bilgiler verilirken, bunların şehir dışına çıkarılması durumunda mobil iletişimin aksayacağı ve hatta biteceği, çoğu hizmetin verilemeyeceğini kaydetti.

Broşürde baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğunun ispatlanmadığı, ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaların, elektromanyetik dalgaların kanser, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk, katarakt, düşük veya sakat doğum gibi hastalıklara sebep olduğunu gösteren sonuçlar ortaya koymadığı da belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER