İncelemelerManşetler

Teknoblog’dan Hızlı İnceleme: Apple iBooks 2 Ders Kitapları – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bugün New York’ta düzenlediği eğitim konulu basın toplantısının ana gündem maddesi iPad’e özel olarak hazırlanmış ders kitaplarıydı. Güncellenmiş olan iBooks 2 uygulaması üzerinden okunabilecek bu interaktif ders kitapları fiziksel ders kitaplarının havasını korurken, içine gömülmüş olan videolar, üç boyutlu görüntüler, büyütülebilir fotoğraflarla öğrencilere daha zevkli bir şekilde dersi takip etme ve ders çalışma fırsatı sunuyor.

iBooks 2 üzerinden ulaşılabilecek interaktif ders kitaplarının fiyatları en fazla 14.99$. Bir adet ücretsiz kitap da herkesin test etmesi amacıyla iBooks mağazasından ücretsiz sunuluyor. Türkiye’deki iBooks mağazasında da bu ücretsiz ders kitabını bulmak mümkün. Apple’ın ücretsiz olarak Mac App Store üzerinden sunduğu iBooks Author Türkiye’deki içerik sağlayıcıları tarafından da kullanılabilecek mi, burada hazırlanan yerli içerikleri ücretsiz veya bir şekilde paralı olarak sunulacak mı? Bunlar ileride cevap bulacak sorular gibi görünüyor. Şimdilik, elimizdeki örneğe bakalım.

iBookstore üzerinden ücretsiz olarak indirilen “Life on Earth (Yeryüzünde Hayat)” kitabı hem deneme için hem de yeryüzü hakkında bilgi sahibi olmak için ideal. Kitabın kapağı sanki fiziksel bir kitapmış gibi tasarlanmış, cilt izi bile görünebiliyor. Kitabı ister dikey ister yatay modda kullanmak mümkün. Ancak yatay modda kullanmak kitaptan maksimum deneyimi almak için ideal seçim gibi görünüyor. Dikey modda video veya fotoğraf gibi ek bileşenleri içeriğe yedirilmiş şekilde değil de, solda yer alan sütunda gösterilen ek içerik gibi görüyorsunuz. Yatay modda ise bu fotoğraf ve videolar doğrudan içerik kısmına giriyor.

Videoları tam ekranda oynatmak veya çeşitli fotoğrafları tam ekranda görüntülemek mümkün. Yatay modda kullanımda ünite kapaklarının sayfanın tamamını kaplayan fotoğraflar ve kocaman başlıklarla süslendiğini görüyoruz. Yazıların belirli bölümlerinin üstünü çizmek, çizilen bu vurguların üstüne not almak mümkün. Yapılan vurguların renklerini değiştirmek mümkün olduğu gibi, tüm bölümler içinde yapılan vurguları ve bu vurgulara dair notları da tek bir sayfada görmek mümkün. Kullanıcılar iBooks kitaplarında olduğu gibi sağ üst köşedeki düğme yardımıyla yazı boyutunu değiştirebiliyor, ekranın parlaklığını artırıp azaltabiliyor. Belirli sayfalara yer imleri eklemek, kitap içeriğinin genelinde arama yapmak da mümkün.

iBooks 2 ders kitabının nasıl bir kullanıcı deneyimi sunduğunu görmek isteyenler aşağıdaki galeride yer alan fotoğraflara göz atabilir. Video da birazdan geliyor. İnceleme videosunu da aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Apple iBooks 2 Ders Kitabı İncelemesi

Galeri: Apple iBooks 2 Ders Kitabı
[nggallery id=801]

İLGİLİ HABERLER