Manşetler

Teknoblog Podcast: Huawei’nin geliştirici etkinliği, BTK’nın kestiği deprem cezası

huawei developer day

Teknoblog Podcast’in 22 Şubat 2020 tarihli bölümünde özellikle Türkiye gündemini yakından ilgilendiren olaylara bakıyoruz. Huawei hafta içinde gerçekleştirdiği Huawei Developer Day etkinliğinde Türkiye’deki geliştiricilerle buluştu. Kendi Android ekosistemini oluşturan şirket, yerli uygulama yelpazesini genişletmek için geliştiricilere 50 milyon TL’lik destekte bulunacağını açıkladı. Programda Huawei’nin etkinliğinin önemli detaylarını sıralıyoruz ve yorumlarımızı aktarıyoruz.

Hafta biterken BTK’nın, 26 Eylül’de meydana gelen İstanbul’daki depremden sonra yaşanan iletişim kesintisi nedeniyle üç operatöre kestiği ceza geldi. Müşterilere karşı verilen iletişim taahhüdünün yerine getirilememesi nedeniyle yaptırım uygulanması normal, ancak bunun ötesinde, geleceğe dönük ne gibi tedbirler alınıyor, yetkili kurumlardan buna yönelik açıklamaları da bekliyoruz.

Bir başka ceza ise Rekabet Kurumu tarafından Google’a kesildi. Ancak bu ceza Android ile ilgili değil, Google arama motoru üzerinden sunulan fiyat karşılaştırma hizmetleriyle ilgili.

Samsung, Galaxy S20 ve Z Flip için ön siparişleri alıyor, ancak bir yandan da bu ürünlere piyasaya sunulacakları 6 Mart tarihinden sonra zam yapıyor. Eğer satın almayı düşünüyorsanız, şimdiden ön siparişte bulunun, bu sayede indirimli lansman fiyatlarından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

MWC 2020 iptal edildi, ancak ürün lansmanları kesintiye uğramayacak. Huawei ve Honor etkinlikleri 24 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Oppo Find X2 de mart ayının ilk haftasında tanıtılıyor. Sony’nin yeni Xperia telefonlarını da hafta başında bekliyoruz. Bu gelişmelerin de bir özetini program biterken yapıyoruz.

Teknoblog Podcast’i yukarıdaki pencere üzerinden izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER