İncelemelerManşetler

Teknoblog İncelemesi: Skype TV destekli Panasonic TX-L42D25E – Video

Panasonic’in geçtiğimiz haftalarda satışa sunduğu TX-L42D25E LED TV hem kaliteli görüntü hem de zengin özellikler sunan bir HDTV olarak dikkat çekiyor. Gümüş renkli bir kasayla gelen bu televizyonun oturma odanıza ayrı bir hava katacağını söylemeliyiz. Ancak rakip LED TV’lere nazaran biraz daha kalın olduğunu söylememiz gerekiyor.

Panasonic TX-L42D25E’yi duvara monte edebileceğiniz gibi, kendisiyle birlikte gelen oval sehpanın üzerine de koyarak bir yere yerleştirebilirsiniz. Televizyonu yerleştireceğiniz yerin evinizdeki modeme yakın olmasını tavsiye ederiz, böylelikle onu rahatlıkla internete açabileceksiniz. Aksi takdirde ortada dolaşan kablolarla uğraşmak ya da ayrı satılan bir USB WiFi adaptörü satın almalısınız.

Video: Panasonix TX-L42D25E İncelemesi

Panasonic TX-L42D25E 178 derecelik görüş açısı sunuyor. IPS LED LCD panel teknolojisi sayesinde her açıdan aynı renk kalitesini izleyenlere sunuluyor. Gerçekten yapmış olduğumuz denemelerde her açıdan mükemmel görüntüyü yakalamayı becerdik. Ayrıca IPS teknolojisi sayesinde kontrast oranı daha yüksek görüntüler yakalamak da mümkün. Zaten bu LED TV 2000000:1 kontrast oranıyla keskin ve net görüntüler sunmayı başarabiliyor. Intelligent Frame Creation Pro sayesinde de hızlı ve hareketli görüntülerde netlik ve keskinlikten ödün verilmesi engellenmiş oluyor. Arkaışık kontrol mekanizması sayesinde görüntüyü istediğiniz kadar karanlık hâle getirmeniz de mümkün. Televizyonda kullanıcıların beğenisine göre düzenlenecek iki farklı profesyonel görüntü modu ve Panasonic tarafından sunulan”True Cinema” modu bulunuyor. True Cinema modu ile gri, gama ve renk seviyelerinin doğru bir şekilde yeniden üretilmesi sağlanıyor. Bu sayede kullanıcılar filmleri stüdyoda üretildiği versiyona yakın bir şekilde izleme imkânı buluyorlar. Panasonic TX-L42D25E kullanıcılarına güç tasarruf modu da sunuyor. Bu sayede arka ışık seviyesini azaltarak TV’nin daha az elektrik çekmesini sağlıyor. Televizyon normalde 152 Watt’lık güç tüketimine sahip. Bekleme modunda ise 1 Watt’lık güç tüketiyor.

VIERA Cast

Panasonic’in VIERA TV serisinde sunduğu multimedya ve internet portalı VIERA Cast birçok çevrimiçi içeriğe kumandanızın tuşlarıyla ulaşmanızı sağlıyor. Twitter, YouTube, DailyMotion, Euronews, Eurosport gibi internet sitelerinin özel bileşenlerinin yer aldığı VIERA Cast üzerinden video izlemek oldukça pratik ve keyifli.

VIERA Cast portalı içinde yer alan Skype TV uygulaması ise L42D25E üzerinden Skype servisine bağlanmayı ve görüntülü ya da sesli görüşme yapmayı sağlıyor. Skype TV servisini kullanabilmek için Panasonic VIERA HD TV uyumlu bir kamera almalısınız. Bu kamera televizyona USB portu üzerinden bağlanıyor ve herhangi bir ek ayara gerek bırakmadan otomatik olarak bağlanıyor. Eğer HDTV internete bağlıysa Skype servisinde de otomatik olarak çevrimiçi oluyorsunuz. Eğer L42D25E ile film ya da TV keyfi yaparken Skype üzerinden telefon gelirse şaşırmayın. Çağrı geldiği anda Skype’a özel zil sesi çalmaya başlıyor ve ekranın sağ alt köşesinde bir pencere beliriyor. Bu pencere daha sonra genişleyerek gelen çağrıyla ne yapacağınıza dair seçenekler sunuyor. Çağrıyı ister sesli, ister görüntülü kabul edin, ya da doğrudan reddedin. Kameranın görüntü kalitesi oldukça iyi, yaptığımız bazı test görüşmelerinde karşı taraftan görüntünün oldukça kaliteli olduğuna dair geri bildirimler aldık.

Panasonic TX-L42D25E’nin ilgi çekici bir özelliği de kendisine USB aracılığıyla bağlanan taşınabilir sabit diske kayıt yapabilmesi. Cihaz bu özelliğiyle de PVR’ların yerini alacak gibi görünüyor. Ancak kaydedilen videoların sadece bu TV’de oynatılabilmesi bir handikap. DLNA desteği sayesinde Panasonic TX-L42D25E ile aynı ağ içinde bulunan bilgisayarlardaki multimedya dosyalarını TV üzerinden oynatabiliyorsunuz.

Bağlantılar

Panasonic TX-L42D25E’nin arkasına baktığımızda birçok bağlantı göze çarpıyor.  Çanak anten girişi gözümüze ilk çarpan oluyor. DVB-S desteği sayesinde herhangi bir dijital uydu alıcısına ihtiyaç duymadan uydu yayınlarını izlemek mümkünken, CI modülü sayesinde şifreli yayınları da çözmeniz mümkün. DVB-T, analog karasal yayın seçeneklerinin yanı sıra dört tane HDMI girişi, çift SCART girişi, iki tane USB portu, SD kart girişi, komponent, kompozit gibi girişler Panasonic TX-L42D25E’nin arkasında yer alıyor.

Sonuç

Panasonic TX-L42D25E her açıdan kaliteli görüntü sunması ve True Cinema moduyla beğenimizi kazandı. Eğer bu televizyonu  D-Smart HD ya da Digiturk Plus ile kullanacaksanız, HD görüntülerin yanı sıra standart çözünürlükte de kaliteli görüntü alacaksınız. VIERA Cast üzerinden sunulan hizmetler ise televizyonda izleyecek birşey bulamayanların zevkli birşeyler bulabileceği birer alternatif olma özelliği taşıyor. Panasonic TX-L42D25E’nin ayrıntılı incelemesi için inceleme videosuna göz atmanızı tavsiye ederiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER