Eğlenceİncelemeler

Teknoblog İncelemesi: Panasonic HDC-TM700 HD video kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

07062010028

Standart çözünürlükte çekim yapan video kameraların pabucu yavaş yavaş dama atılıyor. HD video kameralar giderek daha da ucuzluyor. Ancak bu işi hakkıyla yapanların fiyatı hâla yüksek, ancak onlar da sunduğu zengin özellikler sayesinde aklımızı çelmiyor değil. İşte Panasonic HDC-TM700 HD video kamera bu tanıma uyuyor.

Panasonic HDC-TM700 video kamera profesyonel seviyesine yakın bir bireysel kamera. 35 mm’lik geniş açılı 3MOS sensöre sahip olan bu video kamerada 12x optik yakınlaştırma destekli Leica lens bulunuyor. 1920 x 1080 çözünürlükte “progressive” HD video kaydı yapan bu HD video kamera 14.2 megapiksel çözünürlüğe kadar da sabit görüntü yakalayabiliyor. Bu arada 5 ve 8 megapiksellik fotoğraf çekimleri de yapıyor.

Panasonic HDC-TM700’deki en kaliteli çekim modu 1080/50p. Saniyede 50 karelik 1080p çekimin yapıldığı bu modu çabucak çalıştırmak amacıyla kameranın LCD ekran yuvasına bir kısayol tuşu yerleştirilmiş. Bu modun aktif olmadığı durumlarda kameranın dokunmatik LCD ekranında yer alan ayarları kullanarak HA1920, HG1920, HX1920 ve HE1920 modlarından bir tanesi seçilebilir. 12x optik zum yapabilen bu kamerada 18x’lik akıllı zum ile 30x ve 700x’lik dijital zum seçenekleri de yer alıyor.

Galeri: Panasonic HDC-TM700 kutusundan çıkıyor
[nggallery id=348]

Panasonic HDC-TM700’de dokunmatik LCD ekran bulunuyor. Kamera bekleme konumundayken LCD ekranı açıp doğrudan çekime başlayabilirsiniz. Çekime başlamadan önce LCD ekrandaki hızlı ayar seçeneklerine dokunarak gerekli olan tüm düzenlemeleri yapabilirsiniz. LCD ekranın hemen altında solda yer alan hızlı menü tuşu da HD kameranın video ya da fotoğraf çekimi için tüm ayarları hızlıca yapmanızı sağlayan başka bir araç. Ekranın altında yakınlaştırma ve uzaklaştırma tuşları da yer alıyor. Bu tuşları kullanmak size pratik gelmezse kameranın tepesinde yer alan analog tuşu kullanarak da zum yapabilirsiniz. LCD ekranın altında yer alan bir diğer tuş menü tuşu. Kameranın video çekimi ve resim ayarlarının yanı sıra kayıt ortamını seçmek ve diğer tüm kamera ayarlarını yapmak bu menü tuşu üzerinden gerçekleştiriliyor. Eğer ayarlama işlemleri için sunulan bu yollar size yetmiyorsa, LCD ekran ile objektif arasında yer alan “Camera Function” tuşu ile de çekim sırasında beyaz ışık dengesi, odaklama gibi ayarlar düzenlenebiliyor. LCD ekranın altında en sağda yer alan tuş ise kameranın içindeki video ve görüntüleri silmeye yarıyor.

HDC-TM700 Dolby Digital 5.1 çevresel ses desteğine sahip. Üzerinde 5.1 kanallı bir mikrofon yer alıyor. Eğer isterseniz harici bir mikrofon da bağlayabilirsiniz. 3.5 mm’lik kulaklık çıkışı da mikrofon girişiyle aynı kapak altında yer alıyor.

Video: Panasonic HDC-TM700 video incelemesi

Panasonic’in diğer video kameralarında gördüğümüz optik görüntü sabitleyicisi bu HDC-TM700’de de yer alıyor. Bu sayede elin hareket etmesi sonucu görüntüde meydana gelen titremeler en aza indirilmiş oluyor. Bu işlevi her zaman kolaylıkla kullanmak amacıyla fiziksel bir tuş kameranın üstüne eklenmiş.

Panasonic HDC-TM700 spor, dış mekan, portre, gece çekimi gibi farklı sahne modları sunuyor. Yüz tanıma özelliği ise beğendiğimiz özelliklerden bir tanesi oldu. Sevdiklerinizin yüzlerini önceden kameraya tanımlarsanız, daha sonra çekim yaptığınızda kamera bu yüzleri tanıyor. Çekilen HD videolar .mts uzantılı dosyalar olarak hafızada saklanıyor. Kameraya çekmiş olduğunuz videoları kamerayı HDTV’ye bağlayarak oynatırken kameranın sunduğu bazı oynatma temalarını kullanırken önceden tanımladığınız bu yüzler size farklı seçenekler sunacak. Hazır söz gelmişken, Panasonic HDC-TM700 çekmiş olduğunuz video görüntülerinden klipler oluşturmanıza olanak sağlıyor. Dilerseniz çektiğiniz videoları kamera üzerinde de düzenleyebilirsiniz.

Panasonic HDC-TM700’ü ister A/V kablosuyla isterseniz de HDMI kablosuyla TV’ye bağlayıp çekilen görüntü ve videoları oynatabilirsiniz. mini-HDMI çıkışı olduğu için normalde kullandığınız HDMI kabloları işe yaramayacaktır. Fiyatları 30 TL’den başlayan mini-HDMI kablolardan bir tane edinmenizi tavsiye ederiz, keza kameranın kutusundan mini-HDMI kablosu çıkmıyor, ancak A/V kablosu mevcut. Kamerayı HDMI üzerinden HDTV’ye bağladığınızda görüntü çıkışı olarak 1080p, 1080i veya 576p’yi seçebilir, isterseniz otomatik ayar seçeneğiyle tüm ayarlamaları HDC-TM700’e bırakabilirsiniz.

Panasonic HDC-TM700’ün kutusundan neler çıktığını galeride yer alan bir fotoğrafta ayrıntısıyla görebilirsiniz. Seyahat şarjının sunulmuş olması bu kameranın bir artısı. Ancak DC girişi pil yuvasına yerleştirilmiş, yani pil takılıyken aynı anda cihazı elektriğe bağlayamıyorsunuz. Bu da HDC-TM700’ün hanesine yazılan bir eksi puan. Uzaktan kumanda sayesinde kameradaki videoları oturduğunuz yerden değiştirebilirsiniz.

Panasonic HDC-TM700 ile ilgili izlenimlerimiz bu şekilde. Bu kameranın fiyatı 2500 TL’den başlıyor. Teknosa’da şu anda 2999 TL’ye satılıyor. Eğer yeteri kadar bütçeniz varsa, bu HD video kameranın sunduğu zengin özellikleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Yüksek kaliteli HD video çekim imkanı, ayarları birden fazla yolla yapma imkanı, fiziksel tuşlarla sağlanan pratiklik bu video kamerayı biraz daha öne çıkarıyor. Ergonomik yapısını da unutmadan geçmeyelim. Ele rahatlıkla oturan bu kamera sadece zum yaparken ve fotoğraf çekerken eli biraz yormakta.

Aşağıdaki bağlantılarda Panasonic HDC-TM700 ile çektiğimiz fotoğraflar ve bir video yer alıyor.

Panasonic HDC-TM700 örnek fotoğraflar
Panasonic HDC-TM700 örnek video

İLGİLİ HABERLER