İncelemeler

Teknoblog İncelemesi: Nokia 6700 Classic

p1070758

Nokia’nın geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye lansmanını gerçekleştirdiği Nokia 6700 Classic elimize ulaştı. Telefonun ambalajının içerisinden nelerin çıktığını ve ilk izlenimlerimizi Teknoblog.tv’de yayınlanan videoda anlattık. Ancak 6700 Classic ile ilgili söyleyeceklerimiz henüz bitmedi.

Nokia 6700 Classic, 6300 formunda ince, bar tipi bir telefon. Özellikler açısından bakacak olursak gelişmiş telefonlarla boy ölçüşebilecek nitelikte. 5 megapiksellik, flaşlı kamerası, dahili GPS modülü ve Nokia Maps desteği, HSPA desteği gibi yüksek profilli cihazlarda karşımıza çıkan özellikler 6700 Classic’te mevcut. Symbian S40 tabanlı bu telefonda Nokia’nın klasik S40 ana ekranı mevcut. Hızlı başlatma menüsünde klasik bileşenlerin yanı sıra Ovi uygulamasına atanan kısayol dikkat çekiyor. Bu uygulama 6700 Classic’te çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoları Ovi.com’daki oluşturacağınız hesaba aktarmanızı sağlıyor.

İncelemenin devamını okumak için tıklayın.

Nokia Maps uygulamasının deneme sürümü cihazla birlikte geliyor. Ancak bu uygulamayı gerçek anlamda kullanmak için hizmet satın almanız ve ilgili haritayı telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Eğer para vermek istemiyorsanız indireceğiniz Google Maps uygulaması da işinizi görecektir. Oyun oynamayı sevenler için birkaç oyunun tam ve deneme sürümleri de sunuluyor. Nokia anladığımız kadarıyla 6700 Classic’in içine kurulum CD’si koymamış. Bunun yerine PC Suite uygulamasının kurulum dosyası telefona yüklenmiş. Telefon kapalıyken telefonu bilgisayara USB üzerinden bağlandığınızda PC Suite uygulamasını yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. PC Suite kurulduktan sonra telefon kapalı olsa bile bilgisayara bağlanıyor, telefonla ilgili bütün işlemleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Belirtmeden geçmeyelim, Nokia 6700 Classic’in en güzel özelliklerinden bir tanesi USB üzerinden şarj olabilmesi. USB kablosunun standart olmaması ise kötü, bu nedenle kaybetmemeye bakın. Telefon USB ile bilgisayara bağlandığında bilgisayar tarafından harici disk sürücüsü gibi de görülüyor. Böylelikle dosya transferini rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

6700-classic-dusuk-isik-580-x-435

Nokia 6700 Classic’in fotoğraf performansı bizden geçer not alıyor. Flaş sayesinde az ışıklı ortamlarda bile rahatlıkla fotoğraf çekmek mümkün. Hatta düşük ışıkta bile flaşı kullanmadan başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz.

Nokia 6700 Classic’in dışı paslanmaz çelikle kaplı. Bu telefona ayrı bir hava katıyor. Ancak telefonda sürekli parmak izi lekelerinin kalması biraz sizi rahatsız edebilir. Uzun süreli kullanımda telefonda çizilmeler olabilir. Özellikle ekran konusunda ayrı bir özen göstermeniz gerekiyor. Ekran çabucak çizilebilir, bu da sizin canınızı sıkabilir. Telefonun ince ve uzun yapısı rahatlıkla ele oturmasını ve rahatlıkla konuşma yapılmasını sağlıyor.

Nokia 6700 Classic’te ne yazık ki standart 3.5 mm kulaklık çıkışı bulunmuyor. Bu nedenle kulaklığınızı kullanamayacaksınız. Ancak kutunun içerisinden çıkan özel kulaklığı da sizin için yeterli olacaktır. Nokia bu telefonla sunduğu veri kablosunu oldukça kısa tutmuş. Ne de olsa artık kimse masaüstü bilgisayarlarının arkasına USB kablosu bağlamak için uğraşmıyor, hatta dizüstü bilgisayar sahibinin sayısı daha fazla. Anlaşılan Nokia bu trendi görerek tasarruf etmek istemiş. Telefonla birlikte sunulan şarj cihazı ise çevre dostu, Energy Star’ın gereksinimlerini karşılıyor. AC-8E yüksek verimli şarj cihazı ile telefonu kısa sürede hızlı bir şekilde şarj etmek mümkün. Şarj bitip de telefona bağlı kaldığında diğer şarj cihazlarına göre yüzde 10 daha düşük enerji harcıyor. Ayrıca bu şarj cihazı 2 mm’lik konnektöre, diğer bir deyişle ince uçlu şarj girişine sahip olan tüm Nokia cep telefonları ile de kullanılabiliyor.

Sonuç olarak Nokia 6700 Classic akıllı telefon için fazla para dökmek, yine de akıllı telefonların sunduğu özelliklerden mahrum kalmak istemeynler için ideal bir telefon. Paslanmaz çelik kaplaması ve ekranı biraz sorun gibi görünse de, telefon bu haliyle oldukça şık görünüyor. İnce ve ergonomik yapısı da telefona artı değer katıyor.

Video: Nokia 6700 Classic’in kutusundan neler çıkıyor? İlk izlenimler

Galeri: Nokia 6700 Classic
[nggallery id=137]

İLGİLİ HABERLER