İncelemelerManşetler

Teknoblog İncelemesi: HTC Sensation – Galeri & Video

htc-sensation-inceleme-00028

Çift çekirdekli işlemciler geçtiğimiz yıl bitmeden hemen önce LG Optimus 2X sayesinde akıllı telefonlara girmeye başladı. Bu, 2011 yılının nasıl geçeceğine dair bir işaret niteliğindeydi. Şubat ayında tanıtılan çift çekirdekli işlemcili Samsung Galaxy S II ile birlikte süper telefon adı verilen yeni bir segmentin oluşmaya başladığı konuşuldu. Android konusunda akıllara gelen ilk şirketlerden biri olan HTC’nin de rekabetten uzak kalması beklenemezdi. Şirket süper telefon niteliğini taşıyan HTC Sensation’ı geçtiğimiz nisan ayının ortalarında tanıttı.

HTC Sensation, şu anda Beats Audio’nun ses teknolojisinin de desteği ve ufak tefek güncellemelerle Sensation XE ve Sensation XL olarak karşımıza çıktı. Ancak bizim odağımızda şu an için birkaç haftadır Türkiye’de satılan HTC Sensation bulunuyor. Samsung Galaxy S II’nin en büyük rakiplerinden biri olarak dikkat çeken ve bu cihazla hemen hemen aynı zamanda piyasaya giren bu cihaz rekabette ne kadar öne çıkıyor, artıları eksileri neler? Yazının devamında bulacağınız HTC Sensation incelemesinde bu soruların cevaplarını arayacağız.

Video: HTC Sensation İncelemesi

Galeri: HTC Sensation
[nggallery id=703]

Tasarım

HTC Sensation tasarım açısından geçen yılın modeli Desire HD’nin çizgisinde ilerliyor. 126.1 x 65.4 x 11.3 mm’lik boyutlar cihazın selefine göre biraz uzadığını, biraz daraldığını ve biraz da inceldiğini gösteriyor. Aynı şekilde 148 gr.’lık ağırlıyla HTC Sensation, Desire HD’den daha hafif olma özelliği taşıyor. Ele oldukça iyi oturan bir yapıya sahip olan ve ağırlık hissi vermeyen Sensation ayrıca yumuşak metal ve plastik arka yüzeyi sayesinde hoş bir kullanım sunuyor.

htc-sensation-inceleme-00001

Cihazın önünde 4.3 inç’lik ekran yer alıyor. 16:9 formatındaki bu ekran doğal olarak akıllı telefonlarda alıştığımıza göre biraz daha uzun ve dar. Ekranı kaplayan Gorilla Cam kenarlara ve köşelere doğru hafif yukarı doğru eğim yapıyor. Bu sayede Sensation’ı bir yüzeyin üstüne ekran aşağı gelecek şekilde koyduğunuzda bu cam yüzeyle tam temas etmemiş oluyor. Zaten Gorilla Cam oldukça dayanıklı, ancak bu yapıyla birlikte ek koruma sağlanmış oluyor. Ekranın altında Android’e özel dört adet navigasyon tuşu yer alıyor. Bu tuşlar kapasitif dokunmatik yapıda tasarlanmış. Arkadan aydınlatmalı bu tuşlarda HTC Incredible S’te gördüğümüz dönme efektine rastlamadık. Cihazı yatay tutsanız bile bu tuşların aydınlatma yönü değişmiyor. Ekranın üstünde görüntülü görüşmeler için bir kamera yer alıyor.

htc-sensation-inceleme-00022

Tek parça metalden yapılmış HTC Sensation’ın akrasında iki adet yumuşak plastik bölge dikkat çekiyor. Altta ve üstte olan bu üçgen şekilli iki plastik yapı metal kasanın bir parçası olan ortadaki bölüme tutunuyor. Arka panelin üzerinde bazı delikler dikkatinizi çekecektir, bunlar gürültü bastırma amaçlı mikrofon ve antenin vazifesini görmesi için oluşturulmuş. Ayrıca üst kısımda arka kamera, çift LED flaş ve hoparlör yer almakta. HTC Sensation’ın metal gövdesi cihazın ekran ve diğer donanımların bulunduğu entegre yapıdan tamamen ayrılıyor. Zaten pili çıkarmak, microSD kart veya SIM kart takmak için bunu yapmak gerekiyor. Bunun için cihazın alt kısmında yer alan küçük dikdörgen düğmeyi tırnağınızla basılı tutup arka paneli aşağıdan itibaren çekmeniz gerekiyor. Bunu yaptığınız takdirde ekran hariç, cihazı çevreleyen bütün yapının ayrıldığını göreceksiniz.

HTC Sensation’ın açma / kapama tuşu daha önceki HTC cihazlarından alıştığımız şekilde üstte sağda yer alıyor. Bu tuş daha önce test ettiğimiz diğer cihazlardakine göre daha yumuşak ve basması daha kolay. 3.5 mm’lik kulaklık jakı da üst kısımda bulunuyor. Sol tarafta ise tek parça ses kademe tuşu, onun altında ise microUSB portu yer almakta.

Donanım

HTC Sensation’da 4.3 inç’lik, 540 x 960 çözünürlüklü Super LCD kapasitfi dokunmatik ekran yer alıyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi 16:9 en-boy oranına sahip olan bu ekran biraz daha uzun ve ince yapıda. Klasmanındaki diğer telefonlarınkine göre daha fazla çözünürlüğe sahip olması HTC Sensation’ın ekranının yazıları ve görüntüleri daha keskin şekilde göstermesini sağlıyor. Öyle ki, web sayfalarını tam boyutta görüntülerken bile yazıları okuma imkânına sahipsiniz. Ayrıca 16:9 ekran sayesinde geniş ekran videoları cihazda Ekranın iyi bir görüş açısına da sahip olduğunu belirtelim.

htc-sensation-inceleme-00024

HTC Sensation’da Qualcomm’un 1.2 GHz hızında çalışan MSM8260 Snapdragon yongası ve Adreno 220 GPU yer alıyor. İşlemcinin, içinde yer alan iki çekirdeğin asenkron şekilde çalışabilmesi sayesinde daha yüksek performans sunduğu belirtiliyor. Bu kadar iyi bir işlemci ve grafik birimi ikilisine rağmen Sensation’da 768 MB RAM yer almaya devam ediyor. Halbuki en büyük rakiplerinde 1 GB RAM görmeye başladık. Öte yandan 1 GB dahili bellekle yetinilip, depolama işinin microSD karta havale edilmiş olması da biraz hayalkırıklığı yaratacak cinsten. 32 GB’ye kadar microSD kartları destekleyen HTC Sensation’ın içinde 8 GB’lık microSD kart da yüklü geliyor.

HTC Sensation’ın mobil bağlantı desteklerine baktığımızda listede 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 + A2DP, HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps ve Wi-Fi erişim noktası olarak kullanılabilme özelliğinin yer aldığını görüyoruz. DLNA desteği sayesinde aynı ağa bağlı cihazlardaki içerikleri oynatmak veya telefonun içeriklerini bu cihazlarda oynatmak da mümkün. microUSB portu ise MHL desteğini barındırıyor. Bu da, cihazın uygun bir kabloyla cihazdan 1080p video çıkışı alınabileceği anlamına geliyor. HTC Sensation’da 8 megapiksellik, çift LED flaşlı, otomatik odaklı ve 1080p video kayıt yetenekli kamera bulunuyor. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi önde de görüntülü görüşmeler için VGA çözünürlük destekli ikinci bir kamera yer almakta.

Yazılım

HTC Sensation Android 2.3.3 Gingerbread ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra HTC’nin Android cihazlarında yüklü gelen Sense kullanıcı arayüzünün 3.0 numaralı versiyonu mevcut. HTC Desire S ve Incredible S gibi cihazlarda deneyimlediğimiz HTC Sense 2.1’e göre HTC Sense 3.0 beğeni kazanacak bazı eklerle geliyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı özel kilit ekranı.

htc-sensation-arayuz-00008

Android tabletlerdeki kilit ekranında gördüğümüz şekilde sürüklenen bir halkaya sahip olan bu ekran sık kullandığınız telefon özelliklerine ait kısayollarla birlikte geliyor. Bahsettiğimiz bu halkayı söz konusu kısayollardan birinin üzerine sürükleyip bırakarak, ya da tersini gerçekleştirerek istenen özelliği başlatmak mümkün. Kişiselleştirme menüsü içinde altı farklı kilit ekranı teması yer alıyor. Galerideki fotoğraflar, FriendStream veya gelen kutusundaki mesajlar, hava durumu, hisse senedi bilgileri gibi içeriklerle oluşturulan özel kilit ekranlarından bir tanesini seçebilirsiniz.

Kişiselleştirme menüsünde bunun dışında bir değişiklik yok. Yine cihazda yer alan yedi farklı giriş ekranını dilediğiniz şekilde kişiselleştirmeniz için duvar kağıtları, sahneler, temalar mevcut. Ayrıca telefonun zil sesi, vb. özelliklerini de bu kişiselleştirme bölümü üzerinden kolaylıkla ayarlamak mümkün. HTC Sense 3.0 ile birlikte giriş sayfaları arasındaki geçişlere üç boyut efekti katılmış. Ayrıca son ve ilk giriş ekranı arasındaki geçiş engeli kaldırılmış, yani parmağınızı sadece sola veya sadece sağa sürükleyerek tüm giriş ekranlarını görüntüleyebilirsiniz.

htc-sensation-arayuz-00010

Bildirim çubuğu ve tepsisi önceden alıştığımız yapıda. Bildirimler ve hızlı ayarlar olmak üzere iki farklı sekme söz konusu. Bildirimler bölümünde anlayacağınız üzere çeşitli uygulamalardan gelen bildirim mesajları ve en son açık olan beş uygulamanın ikonu yer alıyor. Hızlı ayarlar bölümünde ise cihazın Wi-Fi, Bluetooth, Wi-Fi Hotspot, mobil geniş bant gibi işlevlerini hızlı bir şekilde açıp kapatmaya yarayacak kontroller mevcut. Önceki sürümlerden farklı olarak toplam bellek kullanımını gösteren bir hızlı ayar da eklenmiş. Buradan cihazın o anda kullanılmakta olan bellek miktarını görebilirsiniz, eğer dilerseniz buradan Görev Yöneticisini açıp bellekte temizlik yaparak cihazı rahatlatabilirsiniz. Sözü gelmişken HTC, Android’inkinden çok daha iyi bir görev yöneticisini de eklemiş. İster bu belirttiğimiz yoldan, isterseniz de uygulama menüsünde yer alan Görev Yöneticisi kısayolundan bu uygulamaya ulaşabilirsiniz.

htc-sensation-arayuz-00004

HTC Sense 3.0 ile birlikte yeni HTC uygulamaları cihaza eklenmiş. Eğer HTC Sensation ile birlikte bir de masa istasyonu edinirseniz, İstasyon modu olarak adlandırılan uygulama, cihazı bu aksesuarla birlikte kullanımı daha verimli hâle getirecektir. İlk önce HTC Flyer’a gelmiş olan bu uygulamada saat, tarih, hava durumu bilgileri, Friend Stream aracılığıyla Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ ortamlarından çekilen durum güncellemeleri yer alıyor. Ayrıca masa modunda daha sık kullanılacağı düşünülen fotoğraf galerisi, bağlı ortamlar (cihaz içindeki içerikleri kablosuz bağlantı aracılığıyla harici bir cihazda oynatmayı sağlar) ve takvim uygulamalarına da kısayollar atanmış.

Video: HTC Sense Hava Durumu Uygulaması

HTC Watch adı verilen yeni bir HTC servisi geçtiğimiz aylarda faaliyete geçmişti. HTC Sensation’da servise erişimi sağlayan uygulama da yüklü geliyor. Ne yazık ki, Türkiye’de içerik desteği o kadar geniş değil, sadece film fragmanlarıyla idare etmek gerekiyor. Bunlarında dışında ayna, HTC Hub, HTC Likes, Locations gibi HTC ürünü uygulamalar ve Teeter oyunu yüklü geliyor. Bunların yanı sıra Google’ın çeşitli servislerine ait Android uygulamaları ve Polaris Office uygulaması HTC Sensation’da hazır bulunuyor. Daha fazlasını da binlerce uygulamanın yer aldığı Android Market’ten indirmek mümkün.

Galeri: HTC Sense 3.0
[nggallery id=704]

HTC Sensation’ın önünde VGA çözünürlükte kamera yer almasına rağmen bu cihazla 3G şebekesi üzerinden görüntülü görüşme yapılamıyor. Kullanıcıların en azından şimdilik Skype veya Qik Video gibi üçüncü parti uygulamalarla internet üzerinden görüntülü görüşme yapma imkânı bulunuyor.

Mobil İnternet

HTC Sensation’da Android’in doğal mobil internet tarayıcısı geliyor. Tabii bunun üzerinde HTC’ye ait bazı özelleştirmeler bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bu alanda önceki Sense sürümlerine nazaran bir değişiklik yok. Ancak HTC Sensation’ın sahip olduğu çift çekirdekli işlemci ve grafik birimi etkisini internette gezinirken veya video izlerken gösteriyor.

htc-sensation-inceleme-00029

HTC Sensation sahip olduğu ekstra çözünürlük sayesinde web sitelerini tam görünümde bile yazılar okunacak şekilde görüntüleyebiliyor. Sayfada çift parmakla yakınlaştırma ve uzaklaştırma veya  parmakla sayfada aşağı yukarı kaydırma gibi işlemler hızlı bir şekilde yapılıyor. HTC Sensation’ın internet tarayıcısını Sun Spider Java Benchmark testinden geçirdik. Ne var ki, bu cihazın elde ettiği sonuç bizi şaşırttı. Elde ettiği 6331.9 ms + / – %3.5’luk skor ile HTC Sensation’ın mobil internet tarayıcısı HTC Incredible S’inkinden geri kaldı. Kağıt üstünde durum böyle olsa da, pratikte konuşacak olursak, HTC Sensation’ın daha hızlı tepki veren bir tarayıcıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

HTC Sensation diğer Android süper telefonları gibi Adobe Flash Player desteğine sahip. Şu anda 11 numaralı sürüm güncel durumda ve performans da giderek daha iyiye gidiyor. HTC Sensation’da ise Flash performansı üst seviyede. Öyle ki, YouTube’un masaüstü sürümünde yer alan 1080p HD videolar bile sorunsuz bir şekilde oynatılabiliyor. Bir diğer Flash video test alanımız olan Ligtv.com.tr’deki gol videolarının da herhangi bir takılma olmadan rahatça izlenebildiğini gözlemledik.

Kamera

HTC Sensation’ın arkasında yer alan 8 megapiksellik kamera otomatik odaklama özelliğine sahip. Çift LED flaş sayesinde karanlık ortamlarda bile iş görecek şekilde fotoğraf çekilmesini sağlıyor. Tamamen karanlık ortamlarda yaptığımız denemelerde flaşın işini iyi bir şekilde yaptığını, düzgün bir fotoğraf çekimi için gerekli olan ışığı sağladığını gördük. Yine de, düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğrafta gözlenen gürültü gözlerden kaçmıyor.

htc-sensation-arayuz-00012

Otomatik odaklama özelliği sayesinde HTC Sensation ile düzgün fotoğraflar çekebilirsiniz. Makro modu iyi sonuç veriyor, ancak çekeceğiniz objeye çok fazla yaklaşırsanız odaklamada problemle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle uzaklığınızı iyi şekilde belirlemeniz gerekiyor. Manzara modunda da HTC Sensation’ın iyi sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Ancak fotoğrafların detaylarına indiğimizde yazılımın devreye girip fotoğrafları biraz daha pürüzsüz yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu biraz kalite kaybı anlamına geliyor, ancak göz ardı edilebilir. Ortamdaki ışık miktarı iyi olduğu sürece kameranın renkleri yakalama düzeyi iyi, ancak düşük ışıklı ortamlarda renkler biraz solgunlaşıyor gibi.

htc-sensation-kamera-foto-00014

HTC Sensation’ın kamerası 8 megapiksele kadar fotoğraf çekebiliyor. 4:3’ün yanı sıra 16:9 formatında fotoğraf çekmek mümkün. Ancak 16:9 formatında toplam çözünürlükte düşme meydana geliyor. Çekilen fotoğraflarda boydan biraz kısaltma yapılıyor, böylelikle istenen oran yakalanıyor. Çekim işlemi ise kamera arayüzünde yer alan özel bir çekim tuşuyla yapılıyor. Anlayacağınız cihazın üzerinde fotoğraf çekimi için atanmış özel bir tuş yok. Bu durum çekim sırasında istenmeyen el titremelerine neden olabiliyor.

Galeri: HTC Sensation’ın Kamerasından Fotoğraflar
[nggallery id=705]

Akıllı telefonların 720p video çekmesi artık neredeyse standart oldu. HTC Sensation gibi telefonlarla birlikte eğilim 1080p yönünde. Cihazın 8 megapiksellik kamerası 1080p çözünürlükte video çekimi yapabiliyor. 1080p HD videoları cihazda verimli bir şekilde saklanması ve mobil geniş bant bağlantı üzerinden de kolaylıkla paylaşılması amacıyla 3GP formatında saklanıyor. Bu, videolarda sıkıştırmanın yüksek olduğu anlamına geliyor. Aşağıda bulacağınız 1080p video örneğinde de bunun etkilerini göreceksiniz. Görüntünün pürüzsüzleştirildiği, keskinliğin azaltıldığı dikkat çekiyor, özellikle videoyu tam ekranda oynattığınızda. Kamerada bulunan görüntü dengeleme sisteminin işini yaptığını söylemeliyiz. Daha önce incelediğimiz cihazlarda çektiğimiz 720p videolara nazaran çekim yaparken el titremelerinin çekime yapacağı etki azaltılmış.  Yine de, elimizdeki cihazın bir video kamera olmadığını hatırlayıp ona göre düşünmek en iyisi. HTC Sensation’ın 1080p video çekim performansı için idare eder denilebilir.

Video: HTC Sensation’ın Kamerasıyla Örnek 1080p Video

Multimedya

HTC Sensation da yer alan Adreno 220 grafik işlemcisi bu cihazın memnun edici bir video performansı sunmasına yardımcı oluyor. XviD, MP4, H.263, H.264 ve WMV kodlarını destekleyen bu cihazla birlikte gelen video uygulamasıyla bilgisayarınızda sakladığınız filmleri rahatlıkla izleyebilirsiniz. Bu doğal uygulama .MKV uzantılı, daha kaliteli videoları tanımıyor. Bu noktada her zaman olduğu gibi Android Market’e yönelmenizi ve uygun bir multimedya oynatıcı uygulama yüklemenizi öneririz. HTC Sensation, ufak tefek takılmalar ve karelenmeler dışında 720p MKV videoların üstesinden gelebiliyor. Eğer arkaplanda çalışan uygulamalar üzerinde bir oynama yaparsanız, video oynatma performansını daha da iyi hâle getirebilirsiniz.

htc-sensation-arayuz-00011

HTC’nin geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığı HTC Watch servisinin uygulaması da yüklü geliyor. Ancak bu uygulamanın Türkiye’de sunduğu servisler şu an için sadece film fragmanlarıyla sınırlı. Umarız önümüzdeki dönemde bu portal üzerinden film fragmanları dışında da çeşitli içeriklere erişmek mümkün olur.

Müzik tarafına baktığımızda MP3, AAC+, WAV ve WMA gibi sık kullanılan müzik formatlarının desteklendiğini görüyoruz. Cihazda yer alan ekolayzır sayesinde müzik dinleme keyfini daha da arttırabilirsiniz. Cihazda yer alan şarkıları dinlemekten sıkılanlar için RDS destekli FM radyo da HTC Sensation’da yer alıyor.

HTC Sensation sahip olduğu SRS desteği sayesinde çevresel ses efekti de sunuyor. Bu sayede özellikle film izlerken sinemadakine benzer şekilde kendinizi ortama daha fazla kaptırabilirsiniz.

Performans ve Batarya

HTC Sensation’da yer alan 1.2 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon MSM 8260’ın her iki çekirdeği asenkron şekilde çalışabiliyor. Bu da daha verimli bir çalışma anlamına geliyor. Ayrıca Adreno 220 GPU sayesinde bu cihaz görsel uygulamalarda başarılı. Cihazın sahip olduğu bu yüksek profilli donanımların farkı kullanım sırasında ortaya çıkıyor. Cihazın dokunmatik ekranının tepkisi iyi, arayüz geçişleri hızlı. İnternet tarayıcısının Flash performansı tatmin edici, hatta ondan da öte.

htc-sensation-inceleme-00019

Ancak keşke HTC bu cihaza Desire S ve Incredible S’teki gibi 768 MB RAM değil de şöyle 1 GB RAM eklemiş olsaydı. İşlemci ve grafik işlemciye RAM miktarı biraz düşük kaçıyor. HTC’nin Sense’e eklediği Görev Yöneticisine baktığımızda cihaz daha yeni açılmışken kullanıcıya ayrılan 500 MB civarındaki RAM bölümünün çoğunun işgal edilmiş olduğunu gördük. Tabii, bunda yoğun uygulamalı Sense arayüzünün de etkisi var. İşte bundan dolayı 1 GB’lık bir RAM çok daha uygun olabilirdi.

Belki de bu yüzden HTC Sensation’ın Smartbench 2011 puanı en yakın rakibi Samsung Galaxy S II’ye göre düşük çıktı. Her iki cihazın da pratikte performans açısından farklı bir yanı yok. Ancak nedense rakamlar aynı şeyi söylemiyor:

SMARTBENCH PUANLARI
Cihaz Üretkenlik Oyun
HTC Sensation
Android 2.3.3
2791 1687
Samsung Galaxy S II
Android 2.3.4
3861 2244
LG Optimus 2X
Android 2.2.2
2652 2520
HTC EVO 3D
Android 2.3.3
1939 1550

HTC Sensation sahip olduğu ek mikrofon sayesinde dış ortam gürültüsünü bastırıyor, böylelikle karşı tarafa sizin sesiniz daha anlaşılır biçimde ulaşıyor. Telefon konuşma kalitesiyle ilgili olarak da bir cümle söyleyecek olursak, karşı tarafın gelen sesinde tiz seviyesi biraz fazla ve ses sanki biraz uzaktan geliyormuş gibi. Neyse ki, bu durum çağrının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine engel olmuyor. Karşı tarafın ne dediğini anlamamanız gibi bir durum söz konusu değil.

Video izleme, vb. işlemciyi fazla yoran uygulamalar biraz fazla ısınmaya yol açıyor. Telefonun alüminyum ve plastikten oluşan arka paneli, aslında iskelet demek daha doğru olacak, ısıyı kullanıcının eline biraz fazla yansıtıyor.

HTC Sensation’da 1520 mAh’lik batarya yer alıyor. Bu kadar yüksek donanımlı bir cihaz için artık bu kapasite bile yetmiyor gibi geliyor. Yine de, HTC Sensation’da yer alan Qualcomm işlemci enerji tasarruflu yapısıyla bir denge yaratmayı başarıyor. Yaptığımız incelemede HTC Sensation’ın Wi-Fi ve 3G erişiminin açık olduğu normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarabildiğini söyleyebiliriz.

Sonuç

Birkaç haftadır ülkemizde satılmakta olan HTC Sensation, yine ülkemizde satılan Samsung Galaxy S II ile başa baş rekabet edecek niteliğe sahip. Üstelik ondan biraz daha düşük fiyata satıldığı için bu, onun için bir avantaj olabilir. Cihazda yüklü gelen HTC Sense 3.0 arayüzüyle birlikte Android cihazının size yaşatacağı deneyim biraz daha öteye taşınmış oluyor. HTC’nin Türkiye’de de desteklenen HTCSense.com servisleri bu cihazın daha verimli kullanılmasını sağlıyor.

htc-sensation-inceleme-00005

HTC’nin Beats Audio ile yaptığı işbirliğinden haberdar olmalısınız. Ses konusunda uzmanlaşmış Beats’in teknolojisinin yer aldığı yeni Sensation cihazları tanıtıldı ve piyasaya çıkmayı bekliyor. Sensation XE ve Sensation XL cihazları hem Beats’e özel ses profilleri, hem Beats marka kulaklıkları hem de arttırılmış işlemci hızı ve ekran büyüklükleriyle değerlendirilmesi gereken cihazlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER