İncelemelerManşetler

Teknoblog İncelemesi: HP Deskjet Ink Advantage 2060 – Galeri & Video

img_0749Yazıcı denince akla gelen ilk markalardan bir tanesi olan HP, Türkiye’de fazlasıyla yaygın olan tezgahaltı kartuş dolumuyla mücadele etmek amacıyla sunduğu çözümlerde önemli fiyat indirimlerine gitmiş durumda. Bu ürünlerden bir tanesi olan HP Deskjet Ink Advantage 2060, 120 TL seviyesindeki fiyatıyla hem cebi yakmıyor hem de yazdırma, tarama ve kopyalama işlevlerini aynı anda sunması bakımından dikkat çekiyor.

Üstelik HP sadece uygun fiyatlı bu yazıcıyı sunmakla kalmıyor, bu yazıcıya uygun kartuşları da çok ucuza sunuyor. Yaptığımız incelemede bu yazıcıya uygun siyah ve renkli kartuşların 17 TL’lik fiyata sahip olduğunu gördük. Düşünün, 17 TL gibi düşük bir fiyat karşılığında orijinal kartuşlara sahip oluyorsunuz. Peki, toptan çözümü oldukça uygun bir fiyata sunan HP Deskjet Ink Advantage 2060’ı satın alanlar pişman olur mu, ya da verdikleri paranın daha fazlasını alırlar mı? Aşağıdaki inceleme yazısında buna cevap bulacaksınız.

Video: HP Deskjet Ink Advantage 2060 İncelemesi

Galeri: HP Deskjet Ink Advantage 2060
[nggallery id=535]

Donanım & Tasarım

HP Deskjet Ink Advantage 2060 bünyesinde yazıcının yanında tarayıcıyı da barındırdığı için normale göre biraz daha büyük ebatlara sahip. Boyutlarına karşılık hafif olduğunu ve rahatlıkla taşınabildiğini söyleyebiliriz. Kağıt tepsisi ve kağıt çıkış ağzı kapatılabiliyor ve böylelikle cihazın taşınması sırasında da herhangi bir sorun çıkmıyor.

HP 2060’ın üzerinde herhangi bir ekran bulunmuyor. Sadece dört tuş ve iki gösterge yer alıyor. Bu tuşlardan bir tanesi cihazı açıp kapatmaya yarıyor. Bir diğeri ise yazdırma, tarama ve kopyalama gibi işlevlerin iptaline olanak sağlıyor. Kalan iki tuş ise kopyalama işleriyle ilgili; biri siyah-beyaz kopyalama, bir diğeri ise renkli kopyalama gerçekleştiriyor. Öte yandan, siyah ve renkli kartuşların bitişini haber vermek amacıyla iki adet küçük gösterge ışığı da bu tuşların hemen altına eklenmiş.

img_0734Kağıt tepsisi cihazın üst kısmında yer alıyor. Buraya hem A4 hem de 10×15 cm’lik fotoğraf kağıtlarını yerleştirip yazıcıyı kağıtla besleyebilirsiniz. Tepsi üzerinde yer alan mandal sayesinde kağıtların tepsiye düzgün bir şekilde yerleşmesini sağlayabilirsiniz. Çıktılar ise cihazın alt kısmından alınıyor. Öte yandan bu alt kısımda yer alan ikinci bir kapağın arkasında da kartuşlar bulunuyor.

Cihazın arkasında ise güç kablosu girişi ve USB çıkışı yer alıyor. Ne yazık ki, cihaz ağ desteğine sahip değil.

Yazdırma

HP Deskjet Ink Advantage 2060’ın kutusundan kurulum CD’si çıkıyor. Cihazı, kutusundna çıkan USB kablosuyla bilgisayara bağlamadan önce bu kurulum CD’sini bilgisayara takıp sürücünün kurulum işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. Windows XP, Vista ve 7 işletim sistemlerinin yanı sıra Mac OS X 10.5 ve 10.6 da destekleniyor. Dileyenler, cihazın sürücülerinin yanı sıra HP’nin sunduğu yardımcı programları da yükleyebilir.

Sürücü kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra yazıcı kullanıma hazır hâle geliyor. Artık ister dokümanları isterseniz de fotoğraflarınızın çıktılarını yazıcı yardımıyla alabilirsiniz. HP’nin önerdiğine göre siyah kartuş ile 480 sayfa, renkli kartuş ile 200 sayfa çıktı alınabiliyor.

img_0757Fotoğraf ve yazıdan oluşan bir incelemeyi yazdırmayı denediğimizde dakika başına ortalama dört sayfanın çıktığını gördük, bu böyle bir yazıcı için fena sayılmayacak bir sonuç. 10 x 15 cm’lik fotoğraf kağıdına fotoğraf baskısı almayı denediğimizde ise bir fotoğrafın yaklaşık bir buçuk dakikada bastırıldığını gözlemledik.

HP 2060’tan alınan çıktılarda mürekkep düzeyi normalin biraz üstünde, hatta bu biraz mürekkepin yazı karakterleri dışına taşmasına neden olmuş. Ancak bu durumun cihazda yapılacak kalibrasyon ile düzeltileceğini tahmin ediyoruz. Bastığımız fotoğrafların kalitesi ise oldukça iyi. Bu arada çıktı alırken HP markalı parlak fotoğraf kağıdı kullandığımızı söylemeden geçmeyelim.

Tarama ve Kopyalama

HP 2060 ile tarama işlemi gerçekleştirmek için bilgisayara ihtiyacınız var. Cihazın sürücüsünü bilgisayara kurduğunuzda HP Scan adında bir yazılım da bilgisayara kuruluyor ve tarama işlemlerini bu yazılım yardımıyla gerçekleştirebiliyorsunuz. Aslında bir SD kart yuvası yapılsa, tek tuşla tarama yapılabilse ve tarama işlemleri için bilgisayar ihtiyacı ortadan kaldırılsa güzel olabilirdi.

img_0743Tarama işlevinin yanı sıra kopyalama işlevi de sunan HP 2060 bu işi hem siyah beyaz hem de renkli şekilde gerçekleştiriyor. Test amacıyla yoğun yazı ve fotoğrafların yer aldığı bir dergi sayfasının kopyalama işlemini gerçekleştirdik. Hem siyah-beyaz hem de renkli kopyalama işlemlerini sırasıyla gerçekleştirdik. Birinci işlem 32 saniye, ikinci işlem ise 43 saniyede gerçekleşti. Aradaki fark tabii ki renkli fotoğrafların yazdırılması dolayısıyla ortaya çıkmış durumda.

Kartuş Değişimi

HP’nin Türkiye fiyatlarını bu kadar düşük seviyeye indirmesinin sebebi kullanıcıların kartuş dolumunu bırakıp orijinal kartuşları kullanmaya devam etmesini sağlamak. HP Deskjet Ink Advantage 2060’ın kullanmakta olduğu 704 kod numaralı kartuşların fiyatları ise 16-17 TL seviyesinde.

img_0752Kartuş değişimi de oldukça kolay. Yukarıda da belirttiğimiz gibi çıktı alınan bölümde bir kapak bulunuyor. Cihaz açık durumdayken bu kapağı açtığınızda cihazın kartuşlarını ortalanmış biçimde karşınızda göreceksiniz. Zaten değiştirmek için izlenmesi gereken adımlar kapağın üstüne yapıştırılmış etikette yer alıyor. Elinizi mürekebe batırmadan, rahat bir şekilde kartuş değişim işlemini gerçekleştirmek mümkün.

Sonuç

“Ne kadar ekmek o kadar köfte” diye bir söz vardır. Bu söz HP 2060 için biraz haksızlık olur. Yaklaşık 120 TL’lik bir satış fiyatına sahip olan bu yazıcı-tarayıcı-kopyalama çözümü özellikle ev amaçlı kullanım için makul bir çözüm gibi görünüyor. Uygun bir fiyata hem yazıcı, hem tarayıcı hem de fotokopi cihazına evinizde yer açmış oluyorsunuz. Ayrıca kartuş fiyatlarının uygun olması, çıktı alma konusunda kullanıcıların kendilerini kısıtlamasını gereksiz kılacaktır. Bu özellikle çocuklarının ev ödevlerini bastırmak amaçlı yazıcı arayan aileler için kulağa hoş gelebilir. Uzun lâfın kısası, HP Deskjet Ink Advantage kendisi için verilen paradan daha fazlasını kullanıcılara sunuyor.

img_0747Eksik yanları yok değil mi? Tabii ki var. Ancak bu noktada yukarıda sarfettiğimiz deyim anlam kazanıyor. En azından bir kablolu ağ desteği olsa daha rahat çıktı alma imkânı sağlanabilirdi. Ayrıca SD karta tarama yapma veya cihaz üzerine eklenecek bir LCD ekran ile cihazı herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan kullanmak sağlanabilirdi. Ancak 120 TL’ye satılan bir cihazda bundan daha fazlasını beklemek biraz iyimserlik olur.

Toparlayacak olursak, HP Deskjet Ink Advantage uygun fiyatı, buna karşılık sunduğu nispeten zengin özellikler ve sudan ucuz kartuş fiyatlarıyla özellikle evler için ekonomik ve ideal bir çözüm gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER