Teknoloji

Teknoblog İnceleme: Windows Vista’dan Windows 7’ye yükseltme işlemi sorunsuz gerçekleşti

windows7-teknoblog (595 x 372)

Windows 7 tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. Dün Viaport’taki Electro World mağazasında Windows 7’nin satışa sunulduğunu gördük. Ancak gözümüze çarpan sadece Home Premium versiyonunun kurulum paketiydi. 229 TL’ye satılan bu paketin fiyatı 12 taksit yapılınca 249 TL’ye denk geliyor.

Windows 7 Home Premium kurulum DVD’sinin içinde hem 32-bit hem de 64-bit versiyonlar için iki ayrı DVD çıkıyor. Bunun yanında küçük bir tanıtım kitapçığı ve ürün aktivasyon anahtarı da kutunun içine iliştirilmiş. Satın aldığımız bu DVD ile sadece yükseltme işlemi yapılabiliyor. Biz işletim sistemini Windows Vista Home Premium’dan Windows 7 Home Premium’a yükseltecek olduğumuz için işimiz kolay oldu. Bunun dışında farklı bir güncelleme yolu izlemek, Vista’da düşük bir versiyondayken 7’de daha yüksek bir versiyona geçmek için “Özel” yükseltme yolunu izlemek gerekiyor. Bu arada Vista Ultimate ya da Business kullananların 7’de Home Ultimate gibi daha alt bir versiyona yükseltme yapmalarına izin verilmiyor.

Yükseltme işlemi oldukça basit, ancak biraz zaman alıyor. Bu süre sizin bilgisayarınızın ne kadar dosyayla dolu olduğuna göre değişiyor. Uygun 32-bit ya da 64-bit’lik yükseltme DVD’sini sürücüye yerleştirip kurulum programını başlatmak yeterli. Bilgisayara DVD’yi takıp tekrar başlatmanıza gerek yok. Dilerseniz kuruluma başlamadan önce sisteminizin Windows 7’ye ne kadar hazır olduğunu görme şansınız var, ancak biz bunu yapmışsınız kabul ediyoruz. “Şimdi Yükselt” seçeneği ile tüm şenlik başlıyor. Öncelikle yükseltme programı bilgisayarınızı tanıyor, daha sonra yükseltme için sistemde o anda bulunan dosyaları topluyor. Kurulumu yaptıktan sonra gerekli güncellemeler internetten indirilip kuruluyor. Son olarak ise Windows 7 yükseltme DVD’sinin kutusunda yer alan ürün anahtarını girmek gerekiyor. Bunun ardından Windows 7 Home Premium işletim sistemimiz kullanıma hazır hale geldi. Masaüstündeki tüm ikonlar, kurulu olan tüm programlar Windows Vista’da nasıl bıraktıysak o haliyle duruyor. Windows 7 Home Premium’un performansıyla ilgili izlenimlerimizi de ilerideki yazılarda bulabilirsiniz. Yazının devamındaki bağlantıdan Windows 7’nin sisteminize ne kadar uygun olduğunu gösteren araca ulaşabilirsiniz. Bir diğer bağlantı ise Windows 7’ye yükseltme işleminin nasıl yapılacağını anlatıyor.

İlgili – Windows 7 Yükseltme Danışmanı
İlgili – Windows 7 Yükseltme Rehberi

İLGİLİ HABERLER