Teknoloji

Tegra X1 işlemcili NVIDIA SHIELD Tablet dedikoduları ortalıkta dolaşıyor

nvidia-tegra-x1-050115

Yeni NVIDIA SHIELD Tablet dedikodularının ortalıkta dolaşmasını şaşırtıcı bir gelişme olarak nitelemek pek mümkün değil. NVIDIA’nın bu yılın başında yeni mobil işlemcisi Tegra X1’i tanıtmasıyla birlikte işlemcisinin gücünden ve yeteneklerinden oyun ürünlerinde faydalanması pek çok kişinin ortak beklentisi hâline gelmişti.

SHIELD Portable kadar kullanışlı olmamasına rağmen; orijinal NVIDIA SHIELD, Tegra Note’un stylus özelliklerini ve SHIELD Portable’ın oyun yeteneklerini birleştirmesi sayesinde dikkat çekmişti. Tabletin mevcut versiyonunda Tegra K1 işlemci bulunsa da, yeni sürümde Tegra X1’e geçileceğini tahmin etmek pek zor değil.

Tegra K1’den iki kat hızlı çalıştığı belirtilen Tegra X1, güç tüketimi bakımından daha verimli olmasıyla da dikkat çekiyor. NVIDIA’nın yeni Maxwell GPU mimarisi üstüne inşa edilen yongada 256 çekirdek bulunuyor. Tegra X1’de NVIDIA özellikle 60 fps’de 4K içerik oynatma yeteneği üstünde duruyor. İlk kez 64-bit mimarisine giriş yapan NVIDIA, böylelikle Apple ve Qualcomm ile olan işlemci rekabetinde de rakiplerinin seviyesini yakalamayı başarmıştı. Yeni NVIDIA SHIELD tabletin önümüzdeki mart ayında gerçekleştirilecek GPU Teknoloji Konferansında tanıtılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER