Teknoloji

Tedarikçilere göre üçüncü nesil iPad’i 2011’de görmeyeceğiz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9865Daha iPad 2 tanıtılmadan önce üçüncü nesil iPad ile ilgili dedikodular çıkmaya başlamıştı. Apple’ın eylül ayında, iPod serisiyle aynı zamanda yeni bir iPad modeli daha çıkaracağı çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilmişti. Bu, ürünlerini genellikle bir yıl aralıklarla güncelleyen Apple’ın geleneklerine ters düşüyor.

Zaten yeni yeni çıkan dedikodular da iPad 3’ün bu yıl içinde tanıtılmayacağını gösteriyor. Halbuki daha öncesinde Apple’ın bu yılın üçüncü çeyreğinde çıkartmayı planladığı iPad 3 için AMOLED panellere veya full HD çözünürlük desteğine geçmeye hazırlandığı belirtiliyordu. DigiTimes çeşitli bileşen tedarikçileriyle gerçekleştirdiği kontroller sonrasında üçüncü nesil iPad’in bu yıl içinde çıkmayacağı kanısına varmış. Apple’ın ürün tedarikçilerine daha yüksek çözünürlüklü ekran konusunda taleplerini iletmiş, ancak tedarikçilerden söz konusu ekranların henüz gelişim aşamasının başında olduğu ve bu yıl içinde çıkmayacağına dair cevaplar almış.

Kaynakların dikkat çektiği bir başka nokta da Samsung’un AMOLED kapasitesinin çoğunu kontrol ediyor oluşu. Apple ve Samsung’un tablet pazarında rekabet içinde olduğunu göz önünde bulundurursak, Apple’ın kontrolü rakiplerinin elinde bulunan teknolojiyi kullanma ihtimalinin ne kadar olduğunu sorgulamamız gerekir.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER