Teknoloji

Tecno Spark 9 Pro resmiyet kazandı: Helio G85 işlemci, 50 MP kamera, 5000 mAh pil

tecno spark 9 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tecno Spark 9 Pro, Spark serisinin en yeni üyesi olarak gözler önüne çıktı. MediaTek’in Helio G85 işlemcisini taşıyan akıllı telefonda Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz LCD bir ekran bulunuyor. Bu ekranın üstündeki damla çentik, 32 megapiksel ön kameraya da ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel yapay zekâ destekli lens sistemi tamamlıyor. Helio G85 işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB depolama alanı ise microSD kartla genişletilebiliyor.

Yazılım tarafında Android 12’yi HiOS 8.6 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 18W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Tecno Spark 9 Pro için siyah, beyaz, mavi ve yeşil olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Ancak cihazın ilk durağının Afrika kıtası olması bekleniyor. Spark 9 Pro’nun Afrika’da belli ülkelerde piyasaya çıktıktan sonra diğer bölgelere açılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER