Teknoloji

Tecno Spark 8 Pro tanıtıldı: Helio G85 işlemci, 6.8 inç ekran

tecno spark 8 pro

Tecno, Pova 5G’nin ardından Spark 8 Pro modelini de gözler önüne çıkardı. 6.8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Spark 8 Pro, MediaTek’in Helio G85 işlemcisini taşıyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Spark 8 Pro’nun 6.8 inç büyüklüğündeki ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üzerindeki yuvarlak delik, telefonun 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerasına da ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun arka panelinin büyük kısmı yivli bir tasarıma sahip. Panelin sol üst köşesinde dikey olarak sıralanmış üç kamera bulunuyor. Ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel derinlik sensörü ve özellikleri açıklanmayan üçüncü bir modül sistemi tamamlıyor.

Tecno Spark 8 Pro’nun parmak izi tarayıcısı cihazın kenarındaki güç butonuna entegre edilmiş. Kulaklık jakı da bulunan telefon, 33W şarj desteğine sahip. Akıllı telefonda Android 11’i Tecno’nun HiOS 7.6 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Tecno Spark 8 Pro için Komodo Adası, Turkuaz Cam Göbeği, Winsor Mor ve Interstellar Siyah isimli dört renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Hindistan’da 10599 rupiden (1890 TL) başlayan fiyatlarla 4 Ocak 2022’de satışa sunulacak.