ManşetlerTeknoloji

Tecno Spark 20 tanıtıldı: 90 Hz ekran, Helio G85 işlemci, 5000 mAh pil

tecno spark 20

Tecno Spark 20 ile giriş segmenti akıllı telefon portföyüne yeni bir üye daha ekledi. Şirketin küresel internet sitesinde boy gösteren akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda şimdilik bir bilgi verilmediğini en baştan belirtmekte fayda var. Şirket hafta başında da Spark 20C modelini tanıtmıştı.

Spark 20’de 6.6 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran bulunuyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Tecno’nun diğer telefonlarında olduğu gibi, Spark 20’de de 32 megapiksel ön kameranın etrafı Dynamic Port arayüzüyle çevreleniyor. Burada hem bildirimleri hem de sistem durumunu görmek mümkün oluyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G85 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı ise 256 GB. Depolama alanını microSD kart desteğiyle genişletmek de mümkün. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kamera, AI kamera ve çift LED flaş bulunuyor.

tecno spark 20

Tecno Spark 20 kutusundan Android 13 üstüne kurulu HiOS ile çıkacak

Yazılım tarafında ise kullanıcıları Android 13’ün üstüne kurulu HiOS kullanıcı arayüzü karşılıyor. Spark 20 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 18W şarj destekli 5000 mAh pil veriyor. Kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, kulaklık jakı ve IP53 dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Tecno Spark 20 için siyah, beyaz, altın ve mavi renk seçenekleri sunuluyor. Akıllı telefonun fiyat ve çıkış tarihiyle ilgili detayların da yakında açıklanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER