Teknoloji

Tecno Pova 5 Pro ile oyun deneyimini üst seviyeye taşıyacak

tecno pova 5 pro

Tecno Pova 5 Pro adını taşıyan yeni akıllı telefonunu tanıttı. Şirketin Mecha adını verdiği tasarım dilini geliştiren yeni telefonunda arka paneli aydınlatan RGB ışıklar dikkat çekiyor. Pova 5 serisiyle oyun deneyimine özellikle vurgu yapan Tecno, Pro versiyonla bunu biraz daha yukarıya taşıyor. RGB aydınlatmanın oyun dünyasının vazgeçilmez parçalarından biri olduğu söylenebilir.

Tecno Pova 5 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Dimensity 6080 işlemcisi bulunuyor. Dimensity 6080’de iki adet 2.2 GHz Cortex-A76 ve altı adet de 2.0 GHz Cortex-A55 çekirdek mevcut. Grafik yükünü ise Mali-G57 MC2 üstleniyor. Bu işlemci 5G desteğini de beraberinde getiriyor.

Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Sanal RAM özelliğiyle bu alanın üstüne 8 GB daha eklenebiliyor. Tecno Pova 5 Pro’nun depolama alanı ise 256 GB. 2820 milimetrekarelik buhar çemberi ve 12979 milimetrekarelik sıcaklık tahliyesi alanı sayesinde yoğun oyun deneyiminde işlemciyi 2°C daha soğuk tutmak mümkün oluyor.

Tıpkı standart Pova 5’te olduğu gibi, Pro versiyonda da 6.78 inç büyüklüğünde Full HD+ ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil 9 saatten uzun süre boyunca oyun oynamak ve 13 saatten daha uzun süre boyunca müzik dinlemek için yeterli oluyor. 68W Ultra Charging özelliğiyle sadece 15 dakika içinde pili yüzde 50 oranında doldurmak mümkün. Tam şarj içinse 45 dakika gerekiyor.

Tecno Power 5 Pro’da ilginç bir pil özelliği mevcut

Tecno’nun yeni telefonundaki pil odaklı bir diğer özellik ise Bypass Charge adını taşıyor. Burada pili doldurma denklem dışı bırakılıyor ve telefon doğrudan şarj adaptöründen ya da powerbank’ten güç alıyor. Böylelikle hem sıcaklık düşürülüyor hem de pilin yıpranma payı azaltılıyor. Akıllı telefonda 50 megapiksel ana kamera mevcut.

tecno pova 5 pro

Tecno Pova 5 Pro yakında satışa sunulacak. Akıllı telefon için Free Fire adını taşıyan özel bir versiyon da hazırlandı. Bu özel versiyon hem özel bir görünüm hem de özel temalarla geliyor. Pova 5 Pro’nun Free Fire versiyonu Güney Doğu Asya, Orta Doğu ve Güney Amerika’da satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER