Teknoloji

Tecno Phantom X tanıtıldı: 50 MP ana, 48 MP ön kamera

tecno phantom x

Şimdiye kadar gelişmekte olan pazarlarda giriş segmenti ve orta sınıf telefonlar çıkaran Tecno, gözünü üst sınıfa dikmiş gibi görünüyor. Bu doğrultuda Phantom markasını yeniden hayata geçiren şirket, Phantom serisi altında üst sınıf telefonlar sunacak. Tecno Phantom X, bu yeni yaklaşımın ilk üyesi olarak gözler önüne çıkarken, kamera özellikleriyle dikkat çekiyor.

Phantom X’in arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 50 megapiksel sensör üstleniyor. Dual Pixel ve lazer otomatik odaklama gibi özelliklere sahip bu sensöre 13 megapiksel telefoto kamera ve 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

Phantom X’in önünde ise iki kamera mevcut. 48 megapiksel ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera tamamlıyor. Bu iki kameraya LED flaş eşlik ediyor. Phantom X’in genel itibarıyla bu yıl çıkan telefonlar içinde en etkileyici kamera sistemlerinden birine sahip olduğu söylenebilir.

Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz Super AMOLED ekran bulunuyor. 19.5:9 görüntü oranına sahip bu ekran, kenarlara doğru kavis yapıyor. Gorilla Glass 5 camla korunan ekran, telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

Phantom X’in kalbinde MediaTek’in Helio G95 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4700 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 33W hızlı şarj desteğine sahip. 30 dakikalık bir şarj işlemi, telefonun pil doluluk oranını yüzde 70’e çıkarmak için yeterli oluyor.

Tecno Phantom X için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER