Manşetler

Tecno’dan yeni katlanabilir telefon: Phantom V Flip tanıtıldı

tecno phantom v flip

Tecno Phantom V Flip adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu tanıttı. Phantom V Flip, şirketin “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor. Katlanabilir telefonda yuvarlak bir dış ekran bulunuyor. OLED panelin tercih edildiği bu ekranın etrafındaki halkada iki kamera ve LED flaş yer alıyor. LPTO AMOLED panelin tercih edildiği katlanabilir ekranın büyüklüğü 6.9 inç.

Phantom V Flip’in kalbinde MediaTek’in Dimensity 8050 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Artırılmış Bellek isimli yazılım özelliği sayesinde RAM kapasitesinin üzerine 8 GB daha eklemek de mümkün oluyor.

Görüntü oranı 22:9 olan katlanabilir panelin yenileme hızı 120 Hz. Bu panelin maksimum parlaklık seviyesi ise 1000 nit. 1.32 inçlik dış ekrana ise çeşitli araç takımları yerleştirilebiliyor. Bildirimleri gösteren bu ekran, daha iyi kameralarla selfie çekebilmek için bir vizör olarak da kullanılabiliyor.

tecno phantom v flip

Tecno Phantom V Flip’te ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensör faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip. Ana kameraya eşlik eden 13 megapiksel ultra geniş açılı kamerada da otomatik odaklama özelliğinin mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Katlanabilir ekrandaki deliğe yerleştirilen ön kameranın çözünürlüğü ise 32 megapiksel.

Katlanabilir telefon açıldığında uzunluğu 171 mm, kalınlığı ise 7 mm oluyor. Phantom V Flip ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 45W şarj desteğine sahip. Tecno’dan verilen bilgiye göre, sadece 15 dakikalık bir şarj işlemi pili yüzde 50 oranında doldurmak için yeterli oluyor.

tecno phantom v flip

Tecno Phantom V Flip için ne kadar ödemek gerekiyor?

Tecno Phantom V Flip’te EllaGPT adını taşıyan özel bir dijital asistan mevcut. Telefona “akıllı özellikler” getiren EllaGPT, Tecno’nun Google Asistan, Siri, Bixby ve Ceila’ya yanıtı olarak değerlendirilebilir.

tecno phantom v flip

Tecno Phantom V Flip için siyah ve mor olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Hindistan fiyatı 49999 rupi (16381 TL) olarak açıklanan telefonun Avrupa fiyatının ise 700 avro (20238 TL) olacağı söyleniyor. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER