Teknoloji

Tecno’dan kıvrılabilir ekranlı yeni konsept telefon: Phantom Ultimate

tecno phantom ultimate

Tecno Phantom Ultimate adını taşıyan kıvrılabilir ekranlı konsept akıllı telefonunu gözler önüne çıkardı. Şirketin Ar-Ge laboratuvarının en son ürünü olan Phantom Ultimate, yanlara doğru genişlediğinde ekran büyüklüğü 6.55 inçten 7.11 inçe çıkıyor. Bu genişleme süreci 1.2 – 1.3 saniyede tamamlanıyor. Tecno daha önce de Vision V isimli konsept telefonunu duyurmuştu.

Tek motorlu bir sisteme sahip olan Phantom Ultimate’ın ekranı tek dokunuşla genişliyor. Bu tuş telefonun sağ üst kenarında yer alıyor. Kıvrıldığında 6.55 inç büyüklüğünde olan ekranın arkada kalan ekstra bölümü de Sürekli Açık Ekran özelliğiyle telefonun arka panelinde konumlanıyor.

7.11 inç büyüklüğündeki LPTO AMOLED panel 2296 x 1596 piksel çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluğu 338 ppi. DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan bu panelle ilgili sayıları doğrulamak, Phantom Ultimate bir “konsept telefon” olduğu için pek kolay değil.

tecno phantom ultimate

Tecno, 9.93 mm kalınlığındaki telefonun tek elle rahatlıkla tutulabileceğinin altını çiziyor. Kızaklı bölümü ekstra camla korunan telefonun arka panelinin dokulu yüzeyi de tutuşu kolaylaştırıyor.

Tecno Phantom Ultimate piyasaya çıkacak mı?

Tecno Phantom Ultimate’ın piyasaya çıkışı konusunda hâlihazırda bir işaret bulunmuyor. Kıvrılabilir ekranlı bir telefon çıkarmanın önünde bazı teknolojik engeller mevcut ve bu engelleri çözmenin ne kadar zaman alacağı da belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER