Manşetler

Tecno Mobile Camon 12 Air ve Spark 4 Lite modelleriyle Türkiye’de – Video

tecno mobile camon 12 air

Gelişmekte olan 60 pazarda var olan premium akıllı telefon markası Tecno Mobile, bugün kamera odaklı Camon 12 Air ve Spark 4 Lite modelleri ile gelişmiş Türkiye akıllı telefon pazarına girişini duyurdu.

Satış hacminin yüzde 85’i, 1600 TL – 3200 TL fiyat aralığında akıllı telefonlar olan Tecno, orta ve üst düzey akıllı telefonlar sunma stratejisi ile Türkiye pazarının gerekliliklerine uygun olduğunu fark etti ve ürünleri ile Türk tüketicilerini kamera odaklı yaklaşımı ve akıllı telefon ürünleriyle hem genel ve hem kamera deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Tecno Mobile, ana şirketi olan Transsion Holdings için anahtar konumunda. Transsion Holdings, IDC 2019 verilerine göre Afrika pazarında cep telefonu ve akıllı telefon sıralamasında 1. sırada, global cep telefonu sıralamasında ise 4. sırada yer alıyor. Manchester City Futbol Kulübü’nün küresel iş ortağı olan Tecno Mobile, Türkiye pazarı için de bu iş birliğini devam ettiriyor. Tüketicilere ulaşmak için Tecno Mobile, hedef kitlenin tükettiği temel temas noktalarını kapsayan 360 derecelik bir marka kampanyası yürütecek. İletişim,”Şampiyonların Seçimi” adlı ana mesaj etrafında toplananacak.

Tecno Mobile, Türkiye’de satış konusunda Vodafone ile de iş ortaklığını duyurdu. Tecno, Vodafone ile özellikle Afrika kıtası pazarı gelişirken güçlü bir iş birliği tarihçesine sahip olduğunu kaydetti. Bu ortaklık sayesinde Tecno akıllı telefonları olan Camon 12 Air ve Spark 4 Lite modelleri, öncelikli olarak Vodafone web sitesi ve Vodafone Yanımda mobil uygulaması aracılığıyla satışa sunulacak, ayrıca Vodafone mağazalarında da yerlerini alacak.

Camon 12 Air için 1649 TL’lik satış fiyatı belirlendi. Spark 4 Lite ise 1099 TL’ye satılacak.

Camon 12 Air

1649 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan Camon 12 Air, 16MP birincil kameranın büyük f / 1.8 diyafram açıklığı ve çözünürlük ve renk sunumunda ileriye doğru büyük bir sıçrama olan 5P lens kombinasyonu ile bir araya gelen sınıfının en iyisi üçlü arka kamera kurulumuyla donatıldı. 2MP derinlik algılayan lens gerçek portreler için mükemmel şekilde uygundur ve üstteki buzlanma, insan gözüyle aynı görüş açısına sahip ek bir 5MP 120 derece Ultra Geniş Lens. Bu, kullanıcıların tam olarak görebileceği gibi sınırsız geniş açılı fotoğraflar çekmesini sağlıyor ve makro fotoğrafçılıkta da yardımcı oluyor.

Selfie meraklıları için, f / 2.0 diyafram açıklığına sahip 8MP AI selfie kamera ve 81 derece geniş açılı ve ekran flaşlı 4P Lens, ne tür sahneler ve aydınlatma koşulları yaşarsanız yaşayın, daha kaliteli selfie’ler ve grup fotoğrafları için daha fazla ışık yakalamaya yardımcı oluyor. Cihaz daha iyi görüntü ve güzelleştirme için 240 yüz noktasına kadar tarama yapan tüketici tercihlerine göre ayarlamaya izin veren 6 seviyeli bir AI güzellik modu ile birlikte geliyor.

Tecno Camon 12 Air, ekranın sağ üst köşesine yerleştirilmiş ön kamera ile ekranda ‘Nokta’ özellikli ilk akıllı telefon olarak nitelendiriliyor. Cihaz, 20:9 en boy oranına ve  yüzde 90,3 daha yüksek ekran / vücut oranına sahip 6,55 inç HD+ bir ekrana sahip. Telefonun cam kaplamalı arka kapağı bir stil ikonudur ve ışıkla farklı açılarla etkileşime girdiğinde çift tonlu renklerin parlak bir etkileşimi ile göze hitap ediyor. Cihaz 2 zarif renkte geliyor: Bay Blue ve Stellar Purple.

Camon 12 Air,  4GB RAM ve 64 GB ROM modelinde 2.0 Ghz Helio P22 sekiz çekirdekli işlemci kullanıyor. ROM, 128 GB’a kadar genişletilebiliyor. Özel microSD kart yuvasına sahip çift SIM’li bir akıllı telefon ve kullanıcıların her iki SIM kartta aynı anda 4G VoLTE kullanmasına izin veriyor. Cihaz, daha akıllı HiOS 4.6 yazılımının AI Güç yönetimi özelliği ile optimizasyon yoluyla daha da uzun süre dayanan 4000 mAh kapasiteli bir pile de sahip.

Camon 12 Air, akıllı telefon kullanıcılarına daha akıllı ve sezgisel navigasyon temeli vermek için yapay zeka kullanan HiOS 5.5 ile donatılmış. Ayrıca, en çok kullandığınız uygulamalara akıllıca öncelik vererek ve APP, Sensör ve CPU gibi donanımların güç tasarrufu modunu ayarlayarak pil ömrünü optimize ediyor Akıllı telefon gizliliği ve güvenliği bu günlerde kilit öneme sahip olduğundan, 0,3 saniyenin altında hızlı Yüz Tanıma Kilidi sağlayan gelişmiş AI yüz tanıma teknolojisi ile birlikte geliyor.

Spark 4 Lite

1099 TL’lik satış fiyatına sahip olan Spark 4 Lite’da yer alan Flaş özellikli 8MP AI Selfie Kamera, çekilen selfie’leri daha net, daha parlak ve büyüleyici kılıyor. Spark 4 Lite, sınırlamaları aşarak, flaşı damla çentik ekranında gizliyor. Böylece her zaman çekici selfie’ler çekebilirsiniz. Portre moduyla, arka planınızı bulanıklaştırın ve kendinizin en iyi portre özçekimlerini elde etmek için fotoğrafın odak noktası olun. Makyaj sanatçısına gitmeye gerek yok, AI güzellik modu sizin için profesyonel güzelleştirme yapar.

spark 4 lite

Tecno Spark 4 Lite, 20:9 en boy oranına, yüzde 90 ekran / vücut oranına ve 450 nit parlaklığa sahip 6.52 inç HD + ekrana sahip ve kullanıcıların daha iyi görüntüleme deneyimi için süper geniş bir görünüm elde etmelerini sağlıyor. Süper tam görüş ekranı ve yüksek çözünürlük daha iyi bir görsel deneyim sunuyor. Mükemmel ekran oranı ile tüketici, daha az kaydırma ile daha fazla içeriğe göz atabilir ve gerçek bir sinema izleme deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

32GB ROM ile donatılmış olarak, en sevdiğiniz anılarınızı ve önemli dosyalarınızı saklamak için daha fazla alan vardır. 2GB RAM akıcı bir performans sağlar, Dört Çekirdekli işlemci daha düşük güç tüketimi ve daha hızlı çalışma sunar. Arkadaşlarınızla sohbet etmek, müzik dinlemek, selfies çekmek, web sitelerine aynı anda göz atmak, SPARK 4 Lite hala sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. 4000mAh büyük pil, günlük iş ve oyun için sürekli güç kaynağı ihtiyaçlarını karşılar.

“Yüz taraması” ile telefonunuzun kilidini anında açın. Face Unlock 2.0 sürümünde yeni eklenen “Kapalı Göz Algılama” ile, uyurken veya gözlerinizi kapatırken telefonunuzun kilidini açmak için daha az endişe edin. 2.0 sürümü, karanlık ortamlarda ekran dolgu ışığı sunarak düşük ışık senaryolarında hızlı kilit açma sağlıyor.

Sadece 8.4mm kalınlıklı gövdeyle gelen Spark 4 Lite, 2 renkli gradyan arka kapakla birlikte geliyor: Hillier Purple ve Vacation Blue. Göz alıcı renk seçenekleri sizi kolayca ön plana çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER