Teknoloji

Tecno robot köpeğini ve AR oyun setini MWC 2024’te gözler önüne çıkardı

tecno robot 1

Tecno Dynamic 1 adını taşıyan robot köpeğini ve Pocket Go isimli kablosuz AR oyun setini, daha önce açıkladığı gibi, 2024 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2024) kapsamında gözler önüne çıkardı.

Tecno Pocket Go

Tecno Pocket Go, bir artırılmış gerçeklik gözlüğüyle birlikte çalışacak şekilde tasarlanmış, Windows yüklü ve elde taşınabilen bir cihaz. Bunun daha önce görmediğimiz türden ilgi çekici bir kombinasyon olduğunu belirtmek gerekiyor.

Başlıkta 0.71 inç büyüklüğünde micro OLED ekran bulunuyor. Bu ekran, kullanıcılara 215 inçlik bir TV’ye 6 metre uzaklıktan bakmaya eş değer bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca 600 dereceye kadar ayarlanabilir diyoptri ayarlarıyla donatılan Pocket Go, Asus ROG Ally gibi diğer Windows oyun el bilgisayarlarından yüzde 50 daha küçük ve yüzde30 daha hafif. Pocket Go’nun görüntüsü itibarıyla Xbox kontrolcüsüne benzediği de söylenebilir.

Tecno’dan verilen bilgiye göre, cihazda 8 çekirdekli bir işlemci bulunuyor. İhtiyaç duyulan enerjiyi ise 50 Wh kapasiteli çıkarılabilir pil sağlıyor. Pocket Go’nun soğutma sistemiyle geldiğini belirtmekte de fayda var.

Pocket Go ile birlikte gelen gözlük ise AR Pocket Vision adını taşıyor. Altı eksenli bir jiroskop ile gelen AR Pocket Vision’ın yapay zekâ algoritması zaman içinde kullanıcıların baş hareketlerini de öğreniyor.

Pocket Go, oyunları ve ayarları yönetmek için merkezi bir merkez görevi gören bir Tecno Smart Box ile birlikte geliyor. Smart Box, AR Pocket Vision ve Pocket Go’nun diğer Tecno cihazlarına bağlanmasına ve mobil iş istasyonu görevi görmesine olanak tanıyor.

Tecno Dynamic 1

İlhamını Alman kurdundan alan Tecno Dynamic 1; akıllı evlerde eğlence, eğitim ve öğretim, ev işlerine yardım etmeyi amaçlıyor. Tecno, robot köpeğinin “geleceğin mükemmel hayvan benzeri arkadaşı” olacağını iddia ediyor.

Dynamic 1’in 45 Nm/kg tork çıkışı mevcut. Bu da robot köpeğin zahmetsizce merdivenleri çıkabileceği anlamına geliyor. Ayrıca eğilebiliyor ve pati verebiliyor. AI HyperSense Füzyon Sistemi ve Intel Real Sense D430 derinlik kamerası, engelleri farketmesine ve etraflarında hareket etmesine olanak tanıyan istikrarlı mobilite sağlıyor. Robotta adı açıklanmayan sekiz çekirdekli bir Arm CPU mevcut.

Robot köpeğin 64 GB depolama alanı, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 bağlantısı mevcut. Dynamic 1 bir akıllı telefon uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Sesli komutlar da kontrolde kullanılabiliyor. Robot köpekte 90 dakika çalışma süresi sağlayan 15.000 mAh batarya mevcut. Bu bataryayı çıkartıp harici olarak şarj etmek de mevcut.

Tecno Dynamic 1, Boston Dynamics ürünleriyle rekabet etmek için tasarlanan bir ürün değil. Aslına bakılırsa bu cihazın ticarileştirilmesi pek mümkün değil. Tecno, bu köpeğin tanıtılmasının şirketin ileri robotik ve yapay zeka alanındaki inovasyon yeteneklerini sergilemek olduğunu söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER