Teknoloji

Tecno Camon 30 Premier 5G güçlü kamera özellikleriyle resmiyet kazandı

tecno camon 30 premier 5g

2024’ün ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak olan Tecno Camon 30 Premier 5G şimdiden resmiyet kazandı. Akıllı telefon, Tecno’nun PolarAce görüntüleme sistemi gibi dikkat çekici özellikler barındırıyor.

Söz konusu sistemin merkezinde CXD5622GG isimli bir Sony çipi bulunuyor. Bunun bir sensör değil, görüntü sinyali işlemcisi olduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı telefon, MediaTek’in Dimensity 8200 Ultra işlemcisini taşıyor.

Bu bilgi işlem gücü, HDR videolar (Tecno’nun iddiasına göre sektörde bir ilk) ve 4K Ultra Gece Görüşü videoları için tam sahnede yapay zekâ desteğiyle gürültünün azaltılmasını sağlayan çeşitli görevlerde kullanılıyor. Özel görüntü sinyali işlemcisinin 4K 30 fps videoyu işlerken diğer işlemcilerden çok daha az güç kullandığı bildiriliyor.

Doğru cilt tonlarını oluşturmak için şirketin yapay zeka tabanlı bir çözümü olan Universal Tone’dan yararlanıyor. AIGC Portre modu, resmi kıyafetler veya mezuniyet kıyafetleri ve hatta gelinlik eklemek gibi şeylerle portre çekimlerinizi değiştirmenize olanak tanıyor. Yapay Zekâ Tek Tıklamayla Silgi, kendini açıklayan bir özellik. Bu özellik istenmeyen nesneleri tek bir tıklamayla bir sahneden kaldırıyor.

Tecno Camon 30 Premier 5G’de ana kamera görevini de 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 sensör üstlenecek. Bu sensörde optik görüntü sabitleme özelliği de mevcut. 50 megapiksel çözünürlüklü periskop kamera ise 60x’e kadar hibrit zum yapabiliyor. Ultra geniş açılı kamera tarafında da karşımıza 50 megapiksel sensör çıkıyor.

Telefon, uzaklık ölçen kameralara benzer bir tasarıma sahip. Yuvarlak kamera modülü de bir yakınlaştırma halkasına benziyor. Kamera modülünün yanında quad-LED flaş da bulunuyor.

tecno camon 30 premier 5g

Tecno Camon 30 Premier 5G hangi özelliklere sahip?

Camon 30 Premier, 6.77 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip. 2780 x 1264 piksel çözünürlüklü bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1400 nit. Telefonun önünde de 50 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Tecno Camon 30 Premier 5G, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 70W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pilden alıyor. Dimensity 8200 Ultra’ya eşlik eden RAM seçenekleri 12 GB’a kadar uzanıyor. Maksimum depolama alanı seçeneği ise 512 GB. Akıllı telefon yukarıda da belirttiğimiz gibi ikinci çeyrekte satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER