Teknoloji

Tecno Camon 19 Pro tanıtıldı, işte özellikleri

tecno camon 19 pro

Tecno Camon 19 Pro ve Camon 10 modellerini ABD’nin New York şehrinde düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Camon 19 Pro, Samsung’un 64 megapiksel RGBW sensörünün kullanıldığı ilk telefon olma özelliğini taşıyor. Şirket, telefonun 0.98 mm. çerçeve kalınlığının pazardaki en düşük değerlerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

Camon 19 Pro’da 6.8 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Ekranın orta üst kısmında ise ön kameraya ev sahipliği yapan yuvarlak delik mevcut. Arka panelde ise 200 milyon kristal bir araya gelmiş gibi bir görünüm sunan elmas kaplama tercih edilmiş. Kamera modülünde iki büyük halka yer alsa da, bu halkalar toplamda üç kamera sensörüne ev sahipliği yapıyor.

Kamera teknolojisi akıllı telefonun en dikkat çekici yönü olarak tanımlanabilir. Camon 19 Pro, 64 megapiksel ISOCELL GWB sensörle gelen ilk telefon olma unvanının sahibi. Bu sensörde kırmızı-yeşil-mavi-beyaz renk filtreleri bulunuyor. Beyaz filtrenin varlığı, sensörün yüzde 30 daha fazla ışık almasını ve böylelikle daha net gece fotoğrafları elde etmeyi sağlıyor.

tecno camon 19 proTelefonda portre kareler için 2x optik zum yapabilen 50 megapiksel sensör de mevcut. Özel bir gece modu sunan Camon 19 Pro’nun kamera sisteminde optik ve elektronik görüntü sabitleme özellikleri de bulunuyor. Kamerada HDR desteği de mevcut.

Tecno Camon 19 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Helio G96 işlemcisi bulunuyor. Şirket Camon 18 Premier modelinde de bu işlemciyi kullanmıştı. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 33W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil bulunuyor.

tecno camon 19 proTecno Camon 19 Pro, Kenya’da ön satışa sunulmuş durumda. Telefonun 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu için 24499 Kenya şilini (3607 TL) ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER