Teknoloji

Türkiye lansmanı metaverse üzerinde yapılan Tecno Camon 19 Pro ve Camon 19 Neo satışta

tecno camon 19 pro metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tecno, “gece çekimi uzmanı” olarak nitelendirdiği yeni akıllı telefonları Camon 19 Neo, Camon 19 ve Camon 19 Pro’yu Decentraland’de düzenlediği Metaverse etkinliğinde tanıttı. Şirketin belirttiğine göre, tasarımıyla öne çıkan ve gece yapılan portre çekimlerinde olağanüstü sonuçlar veren Camon 19 Pro 8999 TL, Camon 19 Neo ise 6599 TL fiyat etiketiyle teknoloji mağazalarında satışa sunuldu.

Tecno, Camon 19 Serisinin dünyada ilk defa RGBW sensörü içeren bir telefon olduğunu ve G+P lens ile donatılan 64MP kamerasıyla gece portre çekimlerini kristal parlaklığında işleyebildiğini vurguluyor. Camon 19 Serisinin gece yapılan portre çekimlerinde gösterdiği yüksek performansın yanında, diğer pek çok yeteneğiyle de üstün bir deneyim vadettiğini belirtiyor. 

Camon 19 Pro özellikleri

Camon 19 Serisi’yle beraber 64MP’lik bir kamerada ilk kez Tecno tarafından kullanılan RGBW sensörü geleneksel RGB tipi sensörlerin yerini alırken, G+P lens teknolojisi alışılmış plastik lensleri, yüksek netlikteki kristal lensler ile değiştirerek kameraya ışık girişini yüzde 208 oranında artırıyor. Böylece, 64MP gece kamerası ile gece çekimleri ve düşük ışıklı ortamlarda hem videoların hem de çekilen fotoğrafın parlaklığı ciddi oranda iyileşiyor.

tecno camon 19 pro

Tecno Camon 19 Pro, sahip olduğu 50MP portre kamerası ve 50mm’de yakaladığı odak uzunluğu ile “gerçek görüntünüze en yakın” portre çekimine olanak sağlıyor. Ayrıca aksiyon sahnelerine taş çıkartan videolar çekmek istediğinizde de Camon 19 Pro’nun HDR + OIS + EIS stabilizasyon destekli lazer odak kamerası yardımınıza koşuyor ve her durumda son derece keskin video çekimleri yapabilmenizi sağlıyor.

Kendi başınıza olduğunuz anlarda da Camon 19 Pro yanınızda. 32MP Pro selfie kamerası sayesinde ışık yeterli değilken bile mükemmel netlikte selfieler çekebilmeniz mümkün. Dörtlü piksel birleştirme (Tetracell) teknolojisine sahip 32MP Pro selfie kamerası sayesinde, daha iyi renkli görüntüler yakalamak ve düşük ışıklı ortamlarda eşit derecede etkileyici fotoğraflar çekmek Camon 19 Pro ile mükemmel netlikte mümkün oluyor.

5000mAh pili ve 33W hızlı şarj özelliği ile de gün boyu çekim yapabileceksiniz. Laboratuvar testlerindeki sonuçlara göre tam şarj için 70 dakikanın yeterli olduğu belirtiliyor. MediaTek Helio G96 işlemci, 6.8 inçlik 120Hz FHD+ LCD IPS ekran, 8+5GB (Sanal) RAM ve 128GB depolama kapasitesi ile bu telefon, 8999 TL fiyatla, teknoloji marketlerde satışa sunuldu.

Camon 19 özellikleri

Düşük ışıkta ve gece çekimlerindeki yeni yol arkadaşınız olan Camon 19, tıpkı Camon 19 Pro gibi, 64MP kameralarda ilk defa Tecno tarafından kullanılan RGBW sensör teknolojisine sahip. 16MP selfie kamerasıyla da düşük ışıkta dahi harika selfie çekimlerini mümkün kılıyor.

6.8 inçlik LCD IPS ekranı, 6GB RAM depolama alanı ve MediaTek Helio G85 işlemcisiyle yüksek performans ve ince çerçeveli kasasıyla görsel şölen vaat eden Camon 19, 5000mAh bataryası ve 18W hızlı şarj desteğiyle de yüksek bir pil dayanımı sunuyor. Düşük ışıklı ortamda keyifle çekim yapmak isteyenlerin tercih edeceği Camon 19’un satış fiyatı yakında açıklanacak.

Camon 19 Neo özellikleri

Camon 19 ailesinin ilk görücüye çıkan modeli Camon 19 Neo’nun 48 MP ana kamerasına 2 MP Bokeh lens eşlik ederken, ön tarafta 32 MP çözünürlüklü kamera ile çift flaş ışığı kullanılıyor. Camon 19 gibi 18W hızlı şarj desteği ve 5000mAh bataryaya sahip Camon 19 Neo, işlemci olarak MediaTek Helio G85’ten güç alıyor. 128 GB ve 6+5GB (Sanal) RAM seçeneği ile 6599 TL fiyatla raflarda satışta bulunuyor.

Tecno MegaBook T1 özellikleri

14,8mm’lik kalınlık ve 1,48kg’lık ağırlıklı bir gövdeye sahip olan Tecno MegaBook T1 de Türkiye’de satışa çıkan ürünler arasında yer alıyor.

tecno megabook t1

Alüminyum-metal kasa ve Startrail Phantom olarak adlandırılan tasarıma sahip olan MegaBook T1, 7 renk seçeneğiyle sunuluyor. 350-nit parlaklığa sahip 15.6 inç FHD IPS ekrana sahip ekran, uzun süreli kullanımda konfor sunması adına yüzde 100 sRGB ve TUV göz korumasını da barındırıyor. 8GB/12GB/16GB RAM seçenekleri ve 512GB/1TB depolama alanı ile donatılan MEGA performans, Intel Core serisi i3 ve i5 işlemcilerle sunuluyor.

Ayrıca MegaBook T1, şirketin belirttiğine göre, 70Wh pil kapasitesi ve ebat olarak oldukça ufak olan 65W GaN tip hızlı şarjı ile şarj etme süresinde yüzde 50 daha hızlı sonuç alıyor. 17.5 saate kadar çıkan pil ömrü de mevcut.

Tecno MegaBook T1’in ileri bir tarihte Teknosa’da satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER