Teknoloji

TDK Piccadilly Circus’un simgeleşmiş reklam panosundaki yerini terketti

piccadilly-circus-londra-250315

Londra’nın merkezi olarak nitelenebilecek Piccadilly Circus’tan bahsedilince pek çok kişinin aklına ilk olarak meydana tepeden bakan dev video ekranlar gelir. Reklam panosu olarak kullanılan bu ekranlarda yıllardır boy gösteren şirketlerden biri olan TDK’nın yerini terk etmesi, Piccadilly Circus’un tarihi açısından bir dönemin kapanması anlamına geliyor. Zamanında Sanyo, Fujifilm, Canon ve Panasonic gibi Japon teknoloji şirketlerinin reklamlarıyla dolu olan ekranda artık bir Japon şirketinin izine rastlanmıyor.

Piccadilly Circus’un ikonik reklam alanında artık Samsung, Coca-Cola, Hyundai, McDonalds ve İngiliz televizyon kanalı ITV boy gösteriyor.

TDK reklam panosundaki son saatlerini veda mesajını yayınlamak için kullandı. Şirket mesajında “Orijinal teknolojilerimizle parlak bir geleceği renklendirmeye devam edeceğiz. Teşekkürler Piccadilly Circus. Teşekkürler Londra” sözlerine yer verdi.

tdk-piccadilly-circus-250315

Dünyanın en popüler reklam alanlarından birini terk etmek kulağa pek mantıklı gelmese de, TDK tarafından The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamada bu kararın şirketin tüketici pazarından ayrılma yaklaşımı doğrultusunda alındığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER