Teknoloji

TCL yeni ürün ve teknolojilerini CES 2024’te sergiliyor

TCL

TCL, CES 2024’te teknolojiyi daha  insan odaklı ve 5G’yi daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan en son gelişmelerini duyurdu. Duyuruların başında, TCL’in öncü ekran teknolojisinin en yeni nesli olan gelişmiş TCL NXTPAPER 3.0’ın tanıtımı yer alıyor. Buna ek olarak; TCL, genişletilmiş bir tablet portföyü ve yeni 50 Serisi akıllı telefon ürünlerini sunarak 5G’yi  yaygınlaştırma taahhüdünü ve günlük hayatımıza sorunsuz bir şekilde entegre olan teknoloji geliştirme konusundaki kararlılığın ortaya koyuyor.

TCL Communication CEO’su Aaron Zhang şunları söyledi: “2024’e adım atarken yolculuğumuzda önemli bir sıçrama yaparak teknolojiyi insanileştiriyor ve bugüne kadarki en kapsamlı akıllı cihaz yelpazemizde bunu uyguluyoruz. İnovasyonumuz, teknolojinin günlük hayata entegrasyonunu yeniden şekillendirmek, onu daha organik ve erişilebilir hale getirmekle ilgilidir. Öncü TCL NXTPAPER 3.0 teknolojisinin tanıtımı, TCL 50 Serimizdeki önemli gelişmeler ve 5G vizyonunu demokratikleştirmedeki adımlarımızla teknoloji ve erişilebilirliği arasındaki uçurumu aktif bir şekilde daraltıyoruz. TCL olarak, herkesi her yerde güçlendiren ve birbirine bağlayan teknolojiler yaratarak mükemmelliğe ilham verme misyonumuzda kararlılıkla ilerliyoruz.”

Göz konforuna yönelik üç yıllık çabaların sonucunda TCL NXTPAPER ile keskin görüntüleri, canlı renkleri, derin kontrastı ve doğal hareketi korurken zararlı mavi ışığı yüzde 61’e kadar filtreleyen göz bakım teknolojisi ortaya çıktı. TCL, 2024 yılında bu çığır açan teknolojiyi önceki tüm avantajlarını koruyarak yeni zirvelere taşıyan geliştirilmiş TCL NXTPAPER 3.0’ın lansmanını da yaptı. Kullanıcıların düşünülerek tasarlandığı TCL NXTPAPER 3.0, TCL’in genel dijital görüntüleme deneyimini bir dizi donanım ve yazılım yükseltmesiyle yeni bir düzeye çıkarma taahhüdünü yansıtıyor.
 
NXTPAPER 3.0 ile birlikte kullanılan yeni Dairesel Polarize Işık (CPL) ekranları, doğal ışığın “emisyon-yansıma-kırılma” yolunu simüle ediyor. Bu da doğal ışıkta kitap okumaya yakın bir görsel deneyim yaratıyor ve ekstra göz konforu için ekranın kâğıda benzerliğini daha da geliştiriyor. Her türlü senaryoda titreşimsiz bir görsel deneyim sağlayan ve böylece göz yorgunluğunu azaltan DC karartma teknolojisinin entegrasyonu ile daha fazla kullanıcı konforu sağlanıyor. Yazılım tarafında ise TCL, daha sağlıklı dijital izleme alışkanlıklarını teşvik etmek için tasarlanmış özellikler sunuyor. TCL NXTPAPER 3.0, dijital cihaz kullanımına yönelik uzman tavsiyelerine uygun olarak ekran süresinde molaları teşvik etmek veya zayıf aydınlatma koşullarını değiştirmek için kullanıcılara özelleştirilmiş hatırlatmalar yapabilen bir göz bakım asistanı içeriyor.

Dijital konforu sofistike tasarımla birleştirme yolunda önemli bir adım atan TCL, CES 2024 kapsamında ABD pazarı için TCL NXTPAPER 14 Pro ve TAB 10 NXTPAPER 5G tabletlerini tanıttı. Her bir cihaz TCL’in yenilikçi teknoloji, kullanıcı merkezli tasarım ve dijital konforun entegrasyonuna odaklandığının bir göstergesi niteliğinde.

TCL NXTPAPER 14 Pro,  göz sağlığından ödün vermeden güçlü işlevsellik arayan bireyler için titizlikle hazırlanmış, benzersiz göz konforu ile birleştirilmiş yüksek performansın zirvesi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. TCL NXTPAPER 3.0 teknolojisinin gelişmiş özelliklerini sergileyen bu tablet, CPL ve DC karartma ile sürükleyici ancak göz dostu bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Tablet tasarımı ve işlevselliği için yeni bir ölçüt oluşturan TCL NXTPAPER 14 Pro, artık kâğıt üzerinde okuma rahatlığı ve siyah beyaz kullanıcı arayüzünün klasik estetiğini sunan yükseltilmiş 3’ü 1 arada VersaView kullanıcı arayüzüne de sahip. Bu yenilikçi özellik bir e-okuyucuya olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor, TCLNXTPAPER tüm ihtiyaçları karşılıyor. Ayrıca, yazılım-donanım entegre teknolojisi ile sezgisel TCL NXTPAPER kullanıcı arayüzü, özel NXTPAPER tuşu aracılığıyla standart tablet modu ile renkli kâğıt veya mürekkepli kâğıt modları arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapılmasını mümkün kılarak her iki dünyanın en iyisini kullanıcıların parmaklarının ucuna getiriyor.

tcl tab 10

Aynı zamanda TCL TAB 10 NXTPAPER 5G TCL’in evrensel 5G erişilebilirliğine olan bağlılığını somutlaştırıyor. Yüksek hızlı internet erişimini TCL NXTPAPER 3.0 teknolojisinin sunduğu kendine özgü göz yormayan görüntüleme deneyimiyle ustaca bütünleştiriyor. 5G özelliğini öne çıkaran TCL TAB 10 NXTPAPER 5G, sürekli internet erişimi sunarak sosyal etkileşimleri, kolay eğlenceyi, videolar arasında hızlı gezintiyi ve sürükleyici okuma deneyimlerini varsayılan göz bakımı özellikleriyle kolaylaştırıyor. 10 inçlik boyutu sayesinde kolaylıkla taşınabilen bu tablet, eğlence ve bağlantıyı hareket halindeyken kullanılabilir hale getirerek seyahatteki kullanıcılara da hitap ediyor.

TCL 50 Serisi

İlk kez piyasaya sürülen ve şu anda Avrupa’da da satışta olan TCL 40 NXTPAPER akıllı telefonların ardından gelen yepyeni TCL 50 Serisi, TCL’in beşinci nesil akıllı telefonlarını temsil ediyor ve uygun maliyetli 5G cihazlardan geniş bir NXTPAPER akıllı telefon yelpazesine kadar bir dizi farklı model içeriyor. Çift hoparlör ve daha büyük ekranlarla donatılan bu seride her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak bir model bulunuyor.
 
TCL 50 Serisi, TCL’in kullanıcı seçimi ve deneyimine olan bağlılığını da sergiliyor. Bu cihazlar, geleneksel ekranlı cihazlardan göz konforu ayarlarına sahip olanlara kadar geniş bir tercih yelpazesine hitap ediyor. Seride yer alan ürünler, kitap meraklıları için e-okuyucu modu ve her zaman hareket halinde olan kullanıcılar için süper hızlı 5G bağlantısı gibi yenilikler sunuyor. Serideki her model kesintisiz eğlence, verimli üretkenlik ve konforlu kullanıcı deneyimi sağlamak üzere tasarlandı. TCL 50 Serisi ile her kullanıcı kendi yaşam tarzına mükemmel şekilde uyan bir akıllı telefon bulabilir.
 
Seri, ABD pazarına özel beş modelle piyasaya çıkıyor: TCL 50 XL NXTPAPER 5G, TCL 50 XE NXTPAPER 5G, TCL 50 XL 5G, TCL 50 XE 5G ve TCL 50 LE.
 
ABD pazarına sunulan ilk iki NXTPAPER akıllı telefon olan TCL 50 XL NXTPAPER 5G* ve TCL 50 XE NXTPAPER 5G, varsayılan olarak netlik ve daha kolay görüntüleme sağlıyor. Her ikisi de doğal ve rahat bir görsel-işitsel deneyim için TCL NXTPAPER ekranı çift hoparlörle birleştiriyor.
 
TCL 50 XL 5G , 6,8 inç FHD + 120Hz ekran ile görüntüleme deneyimini bir üst noktaya taşıyor. Ayrıca DTS ses özellikli çift hoparlör, RAM genişletme ile güçlendirilmiş 8GB RAM, akıcı ve sürükleyici bir deneyim için NXTURBO özelliklerine de sahip. Ek olarak telefonda, kullanıcının aktif bir yaşam tarzına ayak uydurmasını sağlayan 5010mAh batarya bulunuyor.
 
TCL 50 XE 5G, 6,6″ HD+ 90Hz ekranı ve zenginleştirilmiş bir görsel-işitsel deneyim için çift hoparlörü ile öne çıkıyor. 50MP üçlü kamerası net, yüksek kaliteli fotoğraflar çekiyor ve RAM genişletme ile artırılan 8GB RAM, sorunsuz performans sunuyor. TCL NXTURBO teknolojisinden güç alan ve 5010mAh bataryaya sahip TCL 50 XE 5G, uzun süreli kullanım ve verimli performans için tasarlandı.
 
TCL 50 LE, TCL 50 Serisinin kompakt ancak güçlü bir üyesi. 6,6″ HD+ 90Hz ekranı ve çift hoparlörü ile konforlu bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Akıcı performans için 13MP hibrit kamera ve TCL NXTURBO teknolojisine sahip. 4000mAh pil ve 4GB RAM artı 64GB ROM ile TCL 50 LE, hareket halindeyken güvenilir, yüksek performanslı bir cihaza ihtiyaç duyanlar için mükemmel bir seçim olarak dikkat çekiyor.

tcl 50 serisi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER