Eğlence

TCL’nin yapay Zeka üretimi ilk filmi: Absürt bir aşk hikayesi

tcl

TCL, uzun süredir ücretsiz reklam destekli TV kanallarıyla medya dünyasında varlığını sürdürse de, orijinal içerik üretimi konusunda geç kalmış gibi görünüyordu. Ancak bu yaz, yapay zeka yardımıyla üretilmiş ilk özel filmi “Next Stop Paris” ile bu alandaki yerini almayı hedefliyor. Film, TCLtv+ platformunda izleyiciyle buluşacak.

Yapay zekâ destekli aşk hikayesi: Next Stop Paris

“Next Stop Paris” filmi, yapay zeka ve insan yazarlar tarafından ortaklaşa oluşturulan bir senaryoya sahip. Hareket yakalama ve seslendirme için gerçek aktörlerin kullanıldığı bu projede, ABD, Kanada, İngiltere ve Polonya’dan sanatçılar görev aldı. Film, TCL için bir dönüm noktası niteliğinde.

TCL’nin içerik başkanı Chris Regina, yapay zeka ile içerik üretiminin, teknoloji ve donanım şirketi olarak onların için yeni bir başlangıç olduğunu belirtiyor. Regina’ya göre, bu tür yenilikçi projeler, şirketin pazarlama stratejilerinde fark yaratma potansiyeline sahip.

Film, nişanlısı düğün partisinden biriyle kaçan genç bir kadının, balayına yalnız çıktığı Paris’te başlar. Paris’te bir tren yolculuğu sırasında tanıştığı bir yabancı ile şehri keşfetmeye başlarlar. Ancak filmin fragmanı, projenin ve TCLtv+ platformunun ilk izlenimi açısından pek de olumlu değil.

Karakterlerin görünüşü, orta derecede gerçekçilikten, sıkça rastlanan hiperrealizme kadar değişiyor. Ancak duygusal ifadeleri ve dudak senkronizasyonları oldukça zayıf kaldığı görülüyor. Ayrıca karakterlerin yürüyüşleri doğal olmayan bir izlenim yaratıyor.

Fragman, izleyiciler üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor. Regina’nın “içerik kraldır” sözünü anımsatırsa da, “Next Stop Paris” bu ifadenin çok uzağında gibi duruyor. Film, TCLtv+’ın marka kimliğini oluşturmada önemli bir rol oynamayı hedeflese de, ilk tepkiler pek yüreklendirici değil.

TCL, orijinal içeriklerini pazarlamak ve reklam verenler için marka elçileri ve influencerlar oluşturabilecek AI destekli karakterler sunmayı planlıyor. Regina, teatral romantik komedilerin azaldığı bir pazarda, TCLtv+ platformunun bu boşluğu doldurabileceğini ve izleyicilerin bu tür içeriklere ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Chris Regina ve TCL’nin yaratıcı başkanı Daniel Smith, “Next Stop Paris” dışında, geleneksel içerikler üzerinde de çalıştıklarını ifade ediyorlar. AI kullanılmayan bir sonraki projelerinin, “Next Stop Paris”ten çok daha iyi olacağına dair umutlarını paylaşıyorlar. Bu açıklama, TCL’nin yalnızca yapay zeka üretimine odaklanmadığını, aynı zamanda kaliteli geleneksel içeriklere de yatırım yapmayı planladığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER