Teknoloji

TCL Xess mutfak tableti Alexa sanal asistan ile çalışıyor

tcl xess
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tcl xessAmazon’un Alexa olarak adlandırılan sanal asistanı giderek daha fazla donanıma girmeye başladı. Alexa şimdilerde buzdolabı, akıllı saat, uzaktan kumanda ve robot gibi elektronik ürünlerde yer alıyor.

Şimdi de mutfakta yardımcı olma amacıyla özel olarak tasarlanmış bir tablette bu asistanı görüyoruz. Xess adını taşıyan bu tablette 17.3 inç, Full HD ekran yer alıyor. Ayrıca tabletin gövdesine yerleştirilmiş bir tutacak mevcut, bu sayede onu her yere daha rahat taşımak mümkün oluyor.

499 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu tablette bir IP kamerası da bulunuyor. Böylelikle evin içindeki farklı odaları gözetleyebilirsiniz.

Xess’i bir mutfak tableti yapan en önemli unsurlardan bir tanesi de Kitchen Stories olarak adlandırılan bir uygulamayla yüklü gelmesi. Uygulama kullanıcılara sesli komutlar aracılığıyla tariflere erişim izni veriyor.

TCL birçok insanın mutfakta Alexa’yı kullanmayı isteyeceğini düşünmüş olmalı ki, Xess bu noktada epey mantıklı bir cihaz gibi görünüyor. TCL Xess’e yurt dışında Amazon üzerinden satılıyor.

tcl xess

İLGİLİ HABERLER