Teknoloji

TCL Stylus 5G ile ekran kalemli ucuz bir telefon seçeneği

tcl stylus 5g

LG, geçen yıl Stylo serisi cihazları da dahil olmak üzere cep telefonu pazarından çıktığı için, bütçeye uygun ekran kalemli telefon hayranları için işler korkunç bir hâl almıştı. Tam Motorola, Moto G Stylus telefonlarıyla bu alanda hakimiyet kuracak gibi göründüğünde, TCL yerleşik kalemi olan yeni bir cihazı duyurdu. TCL Stylus 5G adını taşıyan telefon, perşembe günü itibarıyla 258 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de satışa sunuldu.

Stylus 5G, 6.81 inç 1080p LCD ekran, MediaTek Dimensity 700 5G yonga seti, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı içeriyor. 4000 mAh kapasiteli pilinin Motorola’nın stylus kalemli telefonlarının 5000 mAh’lik pil kapasitesinden biraz daha küçük göründüğünü söylemeliyiz. Ancak ek olarak depolama genişletme için bir microSD yuvası ve bir kulaklık jakı var.

Telefon, Nebo ile ortaklaşa geliştirilen yapay zekâ tabanlı bir el yazısını metne dönüştürme uygulaması da dahil olmak üzere, birkaç ekran kalemi merkezli ön yüklü uygulama içeriyor. Ayrıca, yazılı matematik denklemlerini tanıyan ve deşifre eden, sonuçları da ileride başvurmak üzere depolayabilen bir hesap makinesi uygulaması olan MyScript Calculator 2 de bulunuyor. Ek olarak, kalemle ekranda not alma veya çizim yapma gibi sıradan işleri de yapabilirsiniz.

Arka tarafta TCL Stylus 5G, 50 megapiksel ana kamera, 5 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörünün olduğu toplam dört kamerayla geliyor. Ön tarafta ise 13 megapiksellik bir selfie kamerası var. Telefon, Android 12 ile birlikte geliyor ve TCL, iki yıllık güvenlik güncellemelerinin yanı sıra bir işletim sistemi sürümü yükseltmesi vadediyor.

Bu yılın başında, Samsung’un üst düzey Galaxy S22 Ultra modeline dahili ekran kalemini eklediğini görmüştük. Ancak bu deneyim yüksek bir fiyata mal oluyor. Türkiye’de resmi satışının olmasını beklemediğimiz, yurt dışında ise fiyat yelpazesinin alt ucunda yer alan TCL Stylus 5G ise, Motorola’nın bu alanda var olan iki seçeneğini; orta seviye Motorola Moto G Stylus 5G ve daha ucuza gelen ve yalnızca 4G özellikli Moto G Stylus‘ı birleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER