Teknoloji

TCL Plex tanıtıldı: Snapdragon 675 işlemci, üç arka kamera

tcl plex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TCL, kendi markasıyla piyasaya süreceği ilk akıllı telefonunu tanıttı. Şimdiye kadar BlackBerry ve Alcatel markalı telefonlar üreten şirket, 2020’de portföyünü 5G uyumlu ve katlanabilir cihazlarla genişletmeyi hedefliyor. Bu yıl içinde Avrupa’da satışa sunulacak olan TCL Plex, şirket için yeni dönemin kapısını açıyor.

Orta segmentte konumlanan bir cihaz olan TCL Plex’in odak noktasında ekran ve kamera bulunuyor. Kamera TCL’in şimdiye kadar ürettiği telefonların en güçlü yönü olmasa da, şirket rakipleriyle “başa baş” şekilde mücadele etmeyi hedefliyor. Plex’in arkasında üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini Sony tarafından üretilen 48 megapiksellik lens üstleniyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens ve düşük ışıkta çekime odaklanan 2 megapiksellik sensör de bu lense eşlik ediyor.

TCL, kamerasının düşük ışık performansı konusunda iddialı görünüyor. Düşük ışık sensörünün piyasanın zirvesinde olduğunu öne süren şirket, gürültüyü azaltma konusunda da farklı algoritmalardan yararlanıyor. Plex’in kamerasında karanlık ortamlarda daha iyi kareler elde etmeyi sağlayan Süper Gece Modu da mevcut.

Plex’te 6.53 inç büyüklüğünde FHD+ bir LCD panel bulunuyor. Ekranın sol üst köşesinde ön kameranın yerleştirildiği bir delik mevcut. TCL, bu deliği “Dotch” olarak adlandırıyor. LCD panelinin üretimini kendisi gerçekleştiren şirket, özel ekran modları da sunuyor.

TCL Plex Qualcomm Snapdragon 675 işlemci taşıyor

TCL Plex’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanının üstüne microSD kart lle 256 GB daha eklenebiliyor. Kulaklık jakı da bulunan telefona enerjisini 3820 mAh kapasiteli pili veriyor. Bluetooth 5.0 standardını destekleyen Plex, “Super Bluetooth” isimli teknolojisiyle aynı anda dört Bluetooth veya hoparlöre eş zamanlı olarak bağlanabiliyor.

TCL Plex, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle raflarda olacak. Akıllı telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 329 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER